Treking odprava na Damavand 5671m

Treking odprava na Damavand©jahandar.ir

Termin: 12. – 20. avgust 2017 (sobota – nedelja) – Zbiramo prijave na info@izimanija.si  – zbiramo prijave

Program treking odprave na Damavand:

Prvi dan: Večerni polet iz letališča Brnik proti Istanbulu (Turčija) in naprej proti Iranu z letalsko družbo Turkish Airlines.

Drugi dan: Dopoldanski prihod v Teheran, iransko prestolnico. Namestitev v hotelu. Počitek. Individualni sprehodi po okolici ali z metrojem v mesto.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Transfer z minibusom in džipi do baznega tabora na višini cca 3100m oz. do vznožja Damavanda. Namestitev v planinskem zavetišču. Večerja. Nočitev.

Četrti dan: Zajtrk v planinskem zavetišču. Treking do zavetišča Bargah Sevom na višini 4200m. Namestitev v planinskem zavetišču. Krajši aklimatizacijski vzpon 100-200m višje in povratek. Večerja. Nočitev.

Peti dan: Zajtrk. Aklimatizacijski vzpon na višino 5000m pod občasnim lednim slapom. Čestitke tistim, ki bodo premagali magično mejo 5000m. Sestop do Bargah Sevom na višini 4200m. Večerja. Nočitev.

Šesti dan: Zajtrk. Zelo zgodnji začetek vzpona na vrh Damavanda 5671m. Do vrha bomo potrebovali cca 7 ur hoje. Pot je treking – plezanje ni potrebno. Sestop do Bargah Sevom na višini 4200m. Večerja. Nočitev.

Sedmi dan: Zajtrk v zavetišču Bargah Sevom. Sestop do baznega tabora in transfer v Teheran. Namestitev v hotelu. Nočitev v hotelu v Teheranu.  

Osmi  dan: Zajtrk v hotelu. Ogled Teherana z lokalnim turističnim vodnikom. Obisk bazarja v Teheranu. Še zadnji nakupi in pakiranje. Nočitev v hotelu v Teheranu.

Deveti  dan: Zelo zgodnji odhod na letališče in polet proti Sloveniji, kamor prispemo v dopoldanskih urah. 

Oprema za treking odpravo na Damavand: (Seznam opreme prejmete naknadno)

Dokumenti: veljaven potni list; komercialno zdravstveno zavarovanje za cel svet, ki vključuje tudi stroške morebitnega reševanja v Iranu; veljavna viza za Iran (lahko se dogovorimo za skupno urejanje)

Cena treking odprave na Damavand je le 1099€!  (999€ za prijave s plačilom akontacije do 1.3.2017)

Vključeno

 • V času trekinga: nosači oz. mule do višine 4200m; v planinskih zavetiščih: nočitev v posteljah, zajtrk, večerja, lunch-paketi za čez dan in neomejena tekočina (voda, kava, čaj),
 • lokalni gorski vodnik za Damavand,
 • nočitve v hotelu*** nacionalne kategorije v Teheranu z buffet zajtrkom v dvoposteljnih sobah,
 • vsi prevozi po Iranu po programu (minibus in džip),
 • celodnevni izlet po Teheranu z lokalnim turističnim vodnikom,
 • slovenski spremljevalec,
 • posebna diploma za osvojitev vrha Damavand,
 • organizacija, priprava in izvedba.

NI vključeno:

 • enoposteljna soba, ko smo v Teheranu 30€/noč (sporočit ob prijavi),
 • strošek izdelave iranske vize cca 50-60€,
 • dovolilnica za Damavand cca 50$ (se plača v Iranu),
 • Odpovednina 46€ (za ceno aranžmaja do 1000€; potrebno sporočit ob prijavi),
 • prevoz od doma do letališča Brnik in nazaj; hrana in pijača, ko nismo na trekingu na Damavandu; osebna poraba; morebitne napitnine; vstopnine in aktivnosti izven programa,
 • povratna letalska vozovnica Brnik – Istanbul – Teheran (trenutna cena cca 390€)

Informacije in prijave na: info@izimanija.si do zasedbe prostih mest oz. najkasneje do 1.5.2017 (podaljšano do 1.6.2017). Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 200€ na transakcijski račun Agencije Izimanija, turistična agencija, Izidor Furjan s.p., Grajena 74, 2250 Ptuj: SI56 6100 0001 2778 351 . Sklic/Referenca: SI 00 5671. Namen: Damavand. BIC/SWIFT: HDELSI22. Koda namena: SCVE. S prijavo in plačilom akontacije izjavljate, da ste prebrali splošne pogoje Agencije Izimanija in se z njimi strinjate. Razlika se poravna najkasneje 30 dni pred odhodom.

Pred odhodom na odpravo na Damavand je planirano spoznavno srečanje ali planinski izlet.

 

Prijava? Svojo prijavo nam pošljite preko kontaktnega obrazca ali na elektronski naslov info@izimanija.si v katerem navedete:

 • ime in priimek (kot v potnem listu)
 • na katero destinacijo se prijavljate
 • vašo telefonsko številko
 • želje glede morebitnih doplačil
 • posebnosti glede potovanja (prehranske posebnosti, zdravstvene posebnosti, želje glede spalnega reda ipd.)

V kolikor se prijavljate skupaj s partnerjem navedite podatke obeh. Za potrditev prijave je potrebno vplačilo akontacije. Podatki za nakazilo so navedeni zgoraj. Prav tako nam pošljite fotokopijo potnega lista na sedež podjetja ali skeniran na naš email.

Velikost skupine? V skupini nas bo med 10 do 15 udeležencev.

Prtljaga? Pri pakiranju zmeraj velja načelo racionalnosti. Predlagamo večji nahrbtnik / potovalno torbo / transportno vrečo za večje stvari in majhen nahrbtnik, ki bo na letalu kot ročna prtljaga in ga boste uporabljali za treking. Letalski prevoznik Turskih Airlines omogoča 20kg prtljage, ki gre v prtljažnik letala in 8kg ročne prtljage dimenzij 55x40x23 cm. Del prtljage je možno za čas odprave pustiti tudi v hotelu v Teheranu.

Jezik? Uradni jezik je perzijski jezik. Angleščina vam kot mednarodni jezik pride prav.

Namestitev? V Teheranu bomo nastanjeni v dobrem hotelu 3* v dvoposteljnih aklimatiziranih sobah. Hotel ima brezplačen Wi-Fi in bazen. Na trekingu smo nastanjeni v planinskih zavetiščih, kjer so sanitarije skupne. Tuša ni, čeprav je na voljo hladna tekoča voda. Nastanjeni smo v sobah, kjer so nadstropne postelje – podobno kakor skupna ležišča v slovenskih planinskih zavetiščih.

Prehrana? Perzijska kulinarika je okusna. Na trekingu nam bodo kuharji pripravljali obroke. Zajtrk in večerja sta v zavetišču. Za hojo prejmemo lunch-paket. Vedno je možnost vegeterjanske prehrane. V hotelu je samopostrežni zajtrk; ostali obroki so v lastni domeni. Možnost naročila kosila ali večerje v hotelu (doplačilo). Vsekakor pa priporočamo obisk tradicionalne iranske restavracije.

Vodnik? Vodnik je slovenski planinski vodnik in turistični vodnik z mednarodno licenco, ki je Damavand že osvojil.

Prevoz do Teherana? Z letalom podjetja Turkish Airlines bomo poleteli preko Istanbula (prestop) do Teherana – letališča Imam Khomeini. Organiziran minibus nas na letališču pobere in se zapeljemo do hotela v Teheranu.

Prevozi v Iranu? Po Iranu in Teheranu bomo potovali z minibusom. Do baznega tabora pa se bomo zapeljali z džipi 4×4. Ceste so razgibane; vozila pa povprečno starejša kot pri nas. Vsi prevozi po programu so vključeni v ceno.

Oprema? Priporočamo planinsko – turistično opremo. Seznam potrebne opreme prejmete naknadno najkasneje 1 mesec pred odhodom.

Vreme? Iran je topla država in lahko pričakujemo 30°C ali več v Teheranu, kjer poleti sploh ni padavin. Na trekingu so temperature zmernejše ali sveže; možne so padavine v obliki babjega pšena, dežja ali snega. Pri vzponu na Damavand so lahko temperature do -10°C in veter.

Ali zmorem? Turistični del potovanja je primeren za vsakogar. Od baznega tabora naprej je potrebna kondicijska pripravljenost. Vsak dan bomo hodili po 5 ali več ur. Za osvojitev Damavanda bomo potrebovali 7 ur in nekaj dodatnih ur za povratek. V skupini bo lokalni gorski vodnik, slovenski vodnik in še dodatni vodniki glede na potrebe in velikost skupine.

Denar? Uradna valuta je iranski rial (IRR) in jih bomo zamenjali na letališču v Teheranu. Za menjavo denarja vzemite evrske bankovce ali ameriške dolarje. Plačevanje s plačilnimi karticami praviloma ni možno, zato predlagamo gotovino. Predhodne skupine so porabile za osebno porabo (kosilo, večerja, pijača, vstopnine ipd.) 50-70€ žepnine. V kolikor želite kupovat veličastne perzijske artikle je možno plačevanje tudi v dolarjih ali evrih.  

Potni list ali osebna izkaznica? Za vstop v Iran je obvezen veljaven potni list, ki velja še najmanj 6 mesecev od predvidenega izstopa iz države.

Ali potrebujem vizum? Slovenski državljani potrebujemo veljaven vizum za Iran. Čeprav si ga je možno urediti na letališču v Teheranu; predlagamo skupno ali individualno urejanje v Sloveniji – na veleposlaništvu Islamske republike Iran v Ljubljani.

Varnost? Naši potniki so se v Iranu počutili varne. Obstajajo določeni zadržki v nekaterih delih države (obmejni pas z Irakom, Pakistanom in Afganistanom) kjer se mi ne bomo gibali. Območje Teherana in bližnjega Damavanda velja za varen predel Irana.  

Napitnine? Domačini si radi napitnine kar vračunajo v ceno storitve.

Plačevanje? Ob prijavi poravnate akontacijo na TRR. Razliko pa do 30 dni pred odhodom. Možno je plačevanje po obrokih, ali v enkratnem znesku. Ko se bo približeval rok plačila vam bomo poslali opomnik. Zaradi lažje razporeditve vaših odhodkov priporočamo zgodnejše prijave.

Lokalne posebnosti? Ruta in ohlapna oblačila z dolgimi rokavi in dolgimi hlačnicami so obvezna oprema za ženske in dolge hlače za moške. Omenjeno je zelo strogo v mestih; na trekingu je nekoliko drugače. Alkohol je strogo prepovedan.

Vrh Damavanda Vrh Damavanda

Vzpon na Damavand Vzpon na Damavand 

Treking na Damavand Treking poti na Damavandu

Aklimatizacijski vzpon na Damavand Aklimatizacija na Damavandu

MEsto Teheran v Iranu Ogled Teherana z lokalno vodnico

Svojo prijavo, povpraševanje ali vprašanja nam lahko posredujete preko spodnjega obrazca.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Please leave this field empty.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

CLOSE
CLOSE