Ekskurzija Ptuj

Ekskurzija na Ptuj

Najboljšo ekskurzijo na Ptuj lahko organiziramo le mi, ker smo tukaj doma. Ptujske zgodbe in skrivnosti poznamo do potankosti. Pri nas se boste počutili kot doma. Dobrodošli na Ptuj!

Termin:  1 dan po želji zaključene skupine

Program enodnevne ekskurzije na Ptuj: V dopoldanskih urah se bomo zbrali na Ptuju ob mostu za pešce (na parkirišču pri Zadružnem trgu). Ogledali si bomo najstarejše slovensko mesto s skoraj 2000-letno tradicijo, ki je začelo pisati svojo zgodovino že pred prihodom Rimljanov. Na enem izmed ptujskih mostov, od koder se nam bo odprl čudovit pogled na starodavno mesto ob Dravi, bomo začeli s peš ogledom starega mestnega jedra. Videli bomo najlepše mestne znamenitosti: ptujski grad, mestno hišo, cerkev svetega Jurija, minoritski in dominikanski samostan, Orfejev spomenik itd. Ogledali si bomo najstarejši minoritski samostan na slovenskih tleh s ”Ptujsko minoritsko Madono”. Dominikanski samostan z več kot 800-letno tradicijo je danes Kongresno kulturno središče Ptuj in v postopku skrbne restavracije. Prisluhnili bomo zgodovinskim virom in si ga od zunaj ogledali. Po končanem vodenem ogledu po starem mestnem jedru se bomo znašli na razgledni ploščadi ptujskega gradu, od koder se nam odpira dih jemajoč pogled na mesto Ptuj. Nato sledi ogled Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož v grajskem kompleksu, ki je hkrati eden izmed največjih in najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Po ogledu gradu si bomo privoščili okusno kosilo v lokalni restavraciji. Po tem ko bodo želodčki polni se bomo odpravili k lokalnemu mojstru izdelovanja kurentij, ki so posebnost Ptujskega polja in Ptuja na sploh. V popoldanskih urah še sledi vstop v ptujsko podzemlje in ogled Ptujske vinske kleti z degustacijo. Prosti čas za samostojne sprehode po najstarejšem slovenskem mestu, čas za kavico ali kakšno sladico. Pozno popoldan se boste polni vtisov odpravili proti domu.

Cena enodnevne ekskurzije na Ptuj: 41€/ osebo pri min 40 prijavljenih oz. 45€/ osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnina in voden ogled Ptujske kleti, ogled avdio-video predstave: ”Ko se kaplja zaiskri”, sirova štručka in degustacija 4 sort vina: Haložan, Sauvignon, Pinky chick in Renski rizling polsladko,
  • Okusno kosilo v lokalni restavraciji (dve vrsti mesta, dve prilogi in solata),
  • Voden ogled Ptujskega gradu in Pokrajinskega muzeja Ptuj Ormož z grajskim vodnikom,
  • Vstopnina in voden ogled Minoritskega samostana s pripadajočo cerkvijo,
  • Vstopnina in voden ogled Dominikanskega samostana,
  • Predstavitev lokalne obrti: izdelovanje kurentije pri lokalnem mojstru,
  • Organizacija ekskurzije in ddv.

Doplačila po želji na licu mesta oz. ni vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Ekskurzijo na Ptuj lahko nadgradimo z degustacijo vina in domačih izdelkov v Halozah ali Slovenskih Goricah; obiskom Dominkove domačije v Gorišnici; ogledom Puhovega muzeja v Sakušaku; kopanjem v Termah Ptuj; z ogledom bližnjih gradov: Vurberk, Dornava, Borl ali Ormož, z izletom na Wakepark Duplek; izletom na Ptujsko goro; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vašo enodnevno ekskurzijo na Ptuj lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE