Izlet Avstrijska Koroška

Izlet Avstrijska Koroška©almhof-koren.at

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega izleta na Avstrijsko Koroško: Zbor udeležencev na dogovorjenem mestu v jutranjih urah. Vožnja mimo Dravograda proti Avstrijski Koroški. Naš izlet bomo pričeli s sprehodom ob Vrbskem jezeru, ki je največje jezero na Avstrijsko Koroškem. Tam se nahaja razgledni stolp Jedvovce (Pyramidenkogel), na katerega se bomo po želji povzpeli za odličen razgled na prekrasno pokrajino in jezera. Možnost spusta z toboganom. Nato bomo nadaljevali na zahod v Celovec. Ogledali si bomo mesto jedro in sicer; gledališče, cerkev sv. Egidija, Novi trg z mestno hišo in kipom Marije Terezije, Stari trg z Zmajevim vodnjakom, ki je tudi simbol mesta itd. Na voljo bo nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta in kosilo. V poletnih mesecih možnost popoldanskega kopanja v Vrbskem jezeru; v predbožičnem času pa obisk praznično okrašenih stojnic. Sledi krajša vožnja do Gradu Ostrovica (Hochosterwitz), ki se nahaja v bližini naselja Sankt Georgen am Längsee. Grad je bil omenjen že v 9. stoletju. Nanj se bomo vzpeli z vzpenjačo ali pa se sprehodili skozi 14 obrambnih vrat. Nato pa sledi ogled Gospe Svete. Cerkev je eden izmed najlepših spomenikov. Popoldanski povratek, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Avstrijsko Koroško: 23€/osebo min 40 potnikov oziroma 31€/osebo min 30 potnikov in velja za odhode iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi).

Vključeno

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vsi zunanji ogledi po programu,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta na Avstrijsko Koroško s turističnim vodenjem ter ddv.

Možna doplačila

  • Zdravstveno zavarovanje; odpovednina;
  • Vstopnine: grad Ostrovica 9-12€/osebo; stolp Jedvovce cca 9-11€/osebo; osebna poraba, strošek prehrane in aktivnosti izven programa,

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet na Avstrijsko Koroško lahko nadgradimo z ogledom Minimundusa, obiskom muzeja moderne umetnosti, Kino muzeja, degustacijo lokalnega vina in jedi, rojstne hiše Jožefa Štefana, ogledom stadiona, dvorane grbov v deželni hiši in druge znamenitosti po želji. Posredujte nam svoje povpraševanje preko spodnjega kontaktnega obrazca. Program popolnoma prilagodimo vašim željam in vam ponudbo posredujemo v čim krajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE