Dvodnevni izlet na Bavarske gradove ©eulawanalysis.blogspot.si

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta na Bavarske gradove:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja proti Avstriji mimo Salzburga do prvega bavarskega gradu Neuschwanstein. Peš se bomo podali na grajski hrib ter si ogledali pravljični grad, ki je hkrati tudi najslavnejši grad Ludvika II. Bavarskega. Ta grad je v svoji risanki Trnuljčica uporabil tudi znani Walt Disney. Sledila bo vožnja do Ettala. Kraj je poznan po benediktinskem samostanu, kjer še danes menihi izdelujejo zeliščne likerje. Ogledali si bomo najmanjši bavarski grad Ludvika XIV., Linderhof. Je edini izmed treh gradov, ki je dokončan. Zgrajen je na območju kraljeve hiše njegovega očeta. Bil je njegova najljubša rezidenca. Nadaljevanje poti do Garmisch Partenkirchna, ki je poznano po zimsko športnem centru. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do olimpijskega stadiona, kjer so bile leta 1936 organizirane četrte zimske olimpijske igre. Tukaj pa se v sklopu novoletne skakalne turneje vsako leto odvijajo smučarski skoki. Nadaljevanje poti do kraja Prien ob Kimskem jezeru (Chiemsee). Z ladjico se bomo odpeljali na otok Herreninsel. Ogledali si še bomo zadnji grad Ludvika Bavarskega, imenovan Herrenchiemsee. Tako kot si je želel izgled viteškega gradu za grad Neuschwanstein, izgled kraljeve palače za grad Linderhof, si je tudi za grad Herrenchiemsee želel, da bi spominjal na baročni grad v Veraillesu. V njem je preživel le nekaj dni svojega življenja. Popoldan povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena dvodnevnega izleta na Bavarske gradove: 156€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 176€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, tunelninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Garmisch Partenkirschnu na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: grad Neuschwanstein, grad Linderhof, grad Herrenchiemsee, olimpijski stadion v Garmisch Partenkirchnu, ladjica na otok Herreninsel,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Bavarske gradove s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 50€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet na Bavarske gradove lahko nadgradimo z ogledom Salzburga in rudnika soli; z obiskom Bad Ischla in ogledom poletne rezidence, kjer je živela princesa Sissi; z vožnjo z ladjico po Wolfgangsee; z ogledom zimskošportnega središča Innsbrucka; z podaljšanjem programa za dodaten dan; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš dvodnevni izlet na Bavarske gradove lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE