Enodnevni izlet v Belo krajino ©pictureslovenia.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Belo krajino: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Novega mesta do Semiča v Beli krajini. Bela krajina je pretežno kraška pokrajina med Gorjanci, Kočevskim rogom in Kolpo. Skupaj bomo danes obiskali večje kraje te regije. Prihod do vasi Krupa, od koder se bomo peš podali do izvira reke Krupe. Naš izlet bomo nadaljevali mimo Črnomlja do Kanižarice, kjer bo sledil ogled muzeja Rudnika rjavega premoga Kanižarica, ki obsega muzejsko zbirko, izvozni stolp ter rudniški rov. Zapeljali se bomo mimo Krajinskega parka Lahinja do obmejnega naselja Vinice, kjer bomo obiskali rojstno hišo pesnika Otona Župančiča. Župančič je bil eden izmed štirih predstavnikov slovenske moderne. Njegova najbolj poznana dela pa so: Čaša opojnosti, Ciciban, Duma ter druge. Rojstna hiša je danes preurejena v zbirko, kjer so predstavljena njegova dela ter dokumenti iz njegovega življenja. Sledila bo vožnja do Metlike, kjer si bomo najprej na metliškem gradu ogledali Belokranjski muzej. Predstavili nam bodo film Podobe Bele krajine, nato pa se bomo sprehodili skozi zbirke muzeja. Sledil bo še ogled Slovenskega gasilskega muzeja, ki prikazuje dediščino gasilstva od začetkov do današnjih dni z razstavnimi eksponati gasilske opreme. Naše druženje pa bomo zaključili z ogledom vinske kleti Metlika in degustacijo treh sort vin ter Belokranjske pogače. Vinska klet je zgrajena pod zemljo v dolžini 108 metrov in je posebnega tunelskega tipa. V svoje prostore vabi ljubitelje žlahtnega belokranjskega vina. Letno pridelajo okoli 750.000 litrov vina in s tem pokrivajo celotni vinorodni okoliš Bele krajine. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Belo krajino: 31€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 35€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej rudnika rjavega premoga Kanižarica, rojstna hiša Otona Župančiča, Belokranjski muzej, muzej Slovenskega gasilstva,
  • Ogled in degustacija treh sort vin in Belokranjske pogače v vinski kleti Metlika,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Belo krajino ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Belo krajino lahko nadgradimo z obiskom okoliških krajev; z raftingom na reki Kolpi; z ogledom hiše belokranjskih rokodelcev; s sprehodom po krajinskem parku Lahinja; z ogledom pivovarne Vizir; z ogledom oljarne Pečarič; z okusnim kosilom ob poti; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Belo krajino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE