Izlet Benečija

Enodnevni izlet v Benečijo ©italian-traditions.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Benečijo: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Kobarida do kraja Podbonesec (Pulfero). Ogledali si bomo le prvi del Landarske jame. Celotna jama se razteza na dolžini 5 km in je razporejena na več nadstropij. V njej so številni izviri, odkrili pa so tudi kosti medveda. Sledila bo vožnja do Stare gore nad Čedadom (Castelmonte), od koder bomo lahko občudovali pogled na celotno Benečijo. Kraj je znan po romarski poti do cerkve angela Mihaela. Nadaljevanje vožnje do bližnjega kraja Čedad (Cividale del Fruili). Mesto je središče Beneških Slovencev. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah starega mestnega jedra. Čedad je vpisan na seznam Unescove dediščine. Med sprehodom bomo videli Piazzo del Duomo, katedralo Marijinega vnebovzetja, mestno hišo s kipom Julija Cezarja ter se sprehodili čez kamniti Hudičev most, ki prečka smaragdno reko Nadižo. Ogledali si bomo tudi Langobardski tempelj, ki je pomemben dokaz prisotnosti Langobardov. Naš izlet bomo zaključili v živahnem mestecu Krmin, kjer bomo obiskali enega izmed ponudnikov največje zadružne kleti in imeli degustacijo 4 vrst vin. Posebnost združenja vinskih kleti je ta, da v njej umetniki slikajo in rišejo po vinskih sodih ter na etikete za vinske steklenice. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Benečijo: 37€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 45€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Langobardski tempelj, Landarsko jama,
  • Ogled vinske kleti z degustacijo 4 vrst vina in grisini,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Benečijo s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Benečijo lahko nadgradimo z ogledom Benetk (canale grande, most Rialto); z obiskom Vidma/Udin in ogledom Piazze Liberte in stolpa z uro, kipa miru; z obiskom cvetličnega sejma v Pordenone; z sprehodom ob Gardskem jezeru ali obiskom zabaviščnega parka Gardaland; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Benečijo lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE