Izlet Blatno jezero ©kuponko.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Blatno jezero: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Lendave in naprej v smeri Blatnega jezera do Siofoka, ki je največje turistično mesto ob jezeru. Sprehodili se bomo čez glavni trg ter se povzpeli na znameniti vodni stolp, visok 45 metrov. Sledi vožnja proti Vezspremu, ki je poznano pod imenom mesto kraljic. Ogledali si bomo staro mesto ter zunanjosti gradu. Nekaj prostega časa za samostojne oglede ali obisk katere izmed slaščičarn, kjer lahko poskusite znamenito madžarsko Eszterhazyjevo rezino in Doboš torto. Pot nas bo vodila naprej proti polotoku Tihany. Nekaj prostega časa za skok v »madžarsko morje«, sprehode ob jezeru ali kosilo madžarske kuhinje. Na poti proti domu, pa se še bomo ustavili v romantičnem mestu Keszthely, ki se nahaja na severozahodni obali jezera. Ogledali si bomo muzej Balaton in zunanjost neobaročnega dvorca družine Festetics ter se sprehodili med parki in vrtovi, ki ga obdajajo. Popoldanski odhod proti Sloveniji, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.  

Cena enodnevnega izleta na Blatno jezero: 34€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 44€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, madžarska vinjeta, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
 • Vstopnine in ogledi po programu: vodni stolp v Siofoku, muzej Balaton,
 • Priprava, organizacija in izvedba enodnevnega izleta na Blatno jezero s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
 • Osebna poraba, stroški dodatnih obrokov, nakupi lokalnih izdelkov, aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Blatno jezero lahko nadgradimo z večerjo v čardi; z ogledom muzeja marcipana v Keszthelyu; z obiskom živalskega vrta Vezspremu; z vožnjo s trajektom iz polotoka Tihany do Siofoka; z ogledom znamenitosti v Budimpešti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Blatno jezero lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaše sporočilo

  Comments are closed.
  CLOSE
  CLOSE