Tridnevni izlet na Boromejske otoke ©huffingtonpost.com

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega izleta na Boromejske otoke:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Benetk, Verone do Bergama, ki je četrto največje in drugo najbolj obiskano mesto Lombardiji, v Italiji. Mesto je razdeljeno na Città Alta (gornji del mesta, srednjeveško mesto na vrhu hriba, ki ga obkrožajo kiklopski zidovi iz 16. stoletja) ter na Città Bassa (spodnji del mesta). Z zobato železnico se bomo zapeljali do zgornjega dela mesta, nato pa se sprehodili skozi ulice in si ogledali zunanjost znamenitosti, kot so stolp Gambito, trg Piazza Vecchia, palača Della Ragione, Colleonijevo kapelo in Citadello. Iz Citadelle bomo lahko uživali v panoramskem pogledu na spodnje mesto, ki je danes sodoben center Bergama. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta in nakupe. Vožnja proti jezeru Maggiore. Namestitev v hotelu v okolici. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Ta dan bo namenjen ogledu Boromejskih otokov na jezeru Maggiore. Jezero je najzahodnejše od treh velikih predalpskih jezer v Italiji in drugo po velikosti, takoj za Gardskim jezerom. Na jezeru je več otočkov, med njimi tudi Boromejski otoki s čudovitimi parki. Boromejski otoki, ki se imenujejo po Svetem Carlu Borromeu (Isola Madre, Isola Bella, Isola Superiore, Isola di San Giovanni) ležijo na zahodni strani jezera. Z ladjico bomo odpluli po jezeru ter si ogledali tri otoke. Prvi bo otok Bella s prekrasno baročno palačo in francoskimi vrtovi. Sledil bo otok Madre z neverjetnim botaničnim vrtom v angleškem slogu ter še otok Pescatori, ribiški otok s prekrasnimi trgovinami in restavracijami. Vrnitev nazaj na obalo jezera Maggiore. Večerja in nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Najprej se bomo zapeljali do Arone, kjer je bil rojen kardinal Sveti Karel Boromejski ter si ogledali njegov spomenik. Domačini mu ljubkovalno rečejo tudi Sancarlone. Nadaljevanje vožnje do prestolnice Lombardije, Milana, ki je glavno industrijsko, poslovno in finančno središče Italije. Milano ima številne muzeje, gledališča in znamenitosti. Nekaj izmed njih pa si bomo tudi mi ogledali med sprehodom po mestnih ulicah. Videli bomo Milansko stolnico, cerkev Santa Maria delle Grazie, v kateri je freska Zadnje večerje Leonarda da Vincija, slavno mestno gledališče La Scala… Še nekaj prostega časa za nakupe ali sprehode po mestu. V popoldanskih urah pa sledi povratek proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena tridnevnega izleta na Boromejske otoke: 222€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 249€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, mestna vstopna taksa, ddv po Sloveniji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • 2 x namestitev v hotelu lokalne kategorije v okolici jezera Maggiore na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: vožnja z ladjico na Boromejske otoke, vožnja z zobato železnico v Bergamu,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Boromejske otoke z turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Tridnevni izlet na Boromejske otoke lahko nadgradimo s sprehodom ob Gardskem jezeru; z obiskom zabaviščnega parka Gardaland ali Canevaworld; s sprehodom po ulicah večno romantične Verone; z izletom v Benetke; z ogledom švicarskega mesta Lugano; z obiskom katerega izmed sejmov v Vicenzi; s podaljšanjem programa na dodaten dan; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Boromejske otoke lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE