Izlet Brioni-Pula

Enodnevni izlet na Brione in v Pulo ©istriaexperience.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Brione in v Pulo: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Kopra do Fažane, kjer se bomo vkrcali na ladjo in odpluli v nacionalni park Brioni. Brioni so skupina štirinajstih otokov, od tega so trije večji, enajst pa manjših. Od istrskega polotoka jih ločuje 2 km široki Fažanski kanal, v severnem Jadranskem morju. Brioni so bili najljubša poletna rezidenca Josipa Broza Tita in Franja Tuđmana. S turističnim vlakcem se bomo popeljali po Velikem Brionu, ki je največji otok istoimenskega arhipelaga. Ob poti bomo videli stare oljke in se peljali skozi veličasten drevored do safari parka. V parku prebivajo živali, ki jih je od tujih državnikov dobil v dar Tito. Videli bomo tudi stalno razstavo Tito na Brionih, številne vile in rezidence. Po ogledu možnost nakupa spominkov in vrnitev z ladjo v Fažano. Sledila bo vožnja do Pule. Je največje, a ne glavno mesto istrskega polotoka. Pula ima dolgo tradicijo vinarstva, ribištva, tranzitne luke, ladjedelništva in turizma. Lahko bi ji rekli kar muzej, saj je bogat z zgodovinskimi spomeniki. Ogledali si bomo rimski amfiteater. Antični spomenik, po katerem je mesto najbolj prepoznano, lahko sprejme kar 23.000 obiskovalcev. Po velikosti je šesti največji amfiteater na svetu. Sprehodili pa se bomo tudi mimo slavoloka ali zlatih vrat, Avgustovega templja, rimskega gledališča… Obiskali še bomo Hišo istrskega oljčnega olja in se seznanili z zgodovino oljčarstva, predelavo oljk, sestave olja… Na koncu ogleda pa nam bodo pripravili tudi degustacijo oljčnih izdelkov. Sledi še prosti čas za nakupe in samostojno raziskovanje mesta. Pozno popoldan povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Brione in v Pulo: 69€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 78€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: izlet z ladjico na Veliki Brion, turistični vlakec na otoku, amfiteater v Puli, Hiša istrskega oljčnega olja,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta na Brione in v Pulo s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Za odhode od meseca junija do meseca septembra je doplačilo 6€/osebo.
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Brione in v Pulo lahko nadgradimo z ogledom Evfrazijeve bazilike v Poreču; s sprehodom po Rovinju; z degustacijo istrske kulinarike; z ogledom Grožnjana in Motovuna ter iskanjem tartufov; s sprehodom po trasi Parenzane; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Pulo in na Brione lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE