Dvodnevni izlet Budimpešta ©potnik.si

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta v Budimpešto:

Prvi dan:  Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Lendave do Budimpešte. Je glavno mesto Madžarske ter glavno politično, industrijsko, trgovsko in prometno središče države. Mesto leži na obeh bregovih reke Donave. Nastalo je z združitvijo Budima in Obude na desni obali in Pešte na levi obali Donave. Najprej se bomo zapeljali nakrožno vožnjo čez mesto ter spoznali mestni park, stadion, trg Junakov, parlament in Štefanovo cerkev. Ustavili se bomo tudi na Citadeli, od koder je čudovit razgled na mostove, ki povezujejo oba dela mesta, Budim in Pešto. Sledil bo sprehod po vedno živahni ulici Vatci in prosti čas za nakupe ter samostojno raziskovanje mesta ali sprehode. Pozno popoldan namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v hotelu. Vožnja do ladjice in križarjenje po reki Donavi, kjer bomo Budimpešto spoznali v čisto drugačni perspektivi, kot smo jo do sedaj. Nadaljevanje poti v smeri Grajskega hriba, kjer si bomo ogledali še Ribiško trdnjavo. Trdnjava je dobila ime po cehu ribičev, ki so v srednjem veku branili tukaj stoječe mestno obzidje, ter po ribji tržnici v njeni bližini. Nato pa se bomo odpeljali proti Madžarskem morja oziroma Blatnem jezeru, kjer se bomo ustavili še na polotoku Tihany in se sprehodili skozi mesto. Popoldan bo sledil povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena dvodnevnega izleta v Budimpešto: 106€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 122€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, madžarska vinjeta, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Budimpešti na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: križarjenje po reki Donavi, ribiška trdnjava,
  • Priprava, organizacija  in izvedba ekskurzije v Budimpešto z turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 25€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet v Budimpešto lahko nadgradimo z obiskom kraja Godollo in ogledom dvorca Kiraly; z ogledom mesteca Szentendre; z ogledom dvorca družine Brunzsvik; z večerjo v čardi; z obiskom romantičnega mesteca Pecs z ogledom znamenitosti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš dvodnevni izlet v Budimpešto lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE