Tridnevni izlet v Cinque Terre ©musement.com

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega izleta v Cinque Terre:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Benetk, Padove do Bologne. Je mesto v severni Italiji in leži v Padski nižini med reko Par in Apenini. V mestu je najstarejša univerza v zahodnem svetu Alma Mater Studiorum. Tukaj si bomo ogledali zunanjost znamenitosti, kot so Piazza del Nettuno z Neptunovim vodnjakom, cerkev San Petronio, palačo Comunale, Piazzo Maggiore. Nekaj prostega časa za raziskovanje mesta ali nakupe, nato pa nadaljevanje izleta do Lucce. Lucca je mesto umetnosti in je slavno po svojih neokrnjenih mestnih obzidjih renesančne dobe. Tukaj se je rodil tudi skladatelj Luigi Boccherini, papež Aleksander II in drugi. Zopet bomo imeli zunanji ogled mesta, kjer bomo videli ostanke rimskega amfiteatra, cerkev Svetega Mihaela…  Vožnja do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Dan je namenjen celodnevnemu izletu v Cinque Terre. Je področje 18 kilometrskega pasu vzdolž obale Ligurskega morja. V dobesednem prevodu ime pomeni Pet dežel, vendar gre za pet slikovitih vasi, ki si od severa sledijo v naslednjem vrstnem redu: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Nastale so ob skalnati, strmi klifni obali, ki se v vrsti zaporednih teras z vinogradi spuščajo proti morju. Od leta 1997 so vpisane tudi na seznam Unescove dediščine. Mi se bomo z avtobusom zapeljali do kraja La Spezie, od koder pa bomo z ladjico odpluli proti Cinque Terre. Med plovbo sta predvidena dva daljša postanka za oglede. Najprej se bomo ustavili v Portoveneri, ki ga odlikuje strnjena oblika srednjeveškega mesteca s pestro zgodovino še iz rimskih časov, ni pa še del petih dežel in nato še v Vernazzi. Iz zadnje vasice Monterosso pa se bomo z vlakom odpeljali nazaj do našega avtobusa v La Spezi-iji ter se vrnili v hotel. Večerja. Nočitev.  

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Najprej se bomo zapeljali do vasice Parma, ki slovi po pršutu, siru, arhitekturi, glasbi in okolici. Mesto istoimenska reka deli na dva dela. Ogledali si bomo Piazzo della Pilotta, gledališče Regio, spomenik Parminianinu, spomenik Giuseppu Garibaldiju… Sledila bo krajša vožnja do Soragne, kjer si bomo ogledali muzej parmezana ter ga tudi poizkusili. Med ogledom bomo videli orodja, ki so potrebna za proizvodnjo sira (ogromen kotel iz 19. stoletja, stari mlečni voziček…). Nadaljevanje našega izleta še do zadnjega kraja, Mantove. Mesto je zgrajeno na polotoku in ga iz treh strani obdajajo umetna jezera, ki so nastala v 12. stoletju, da bi varovala mesto. Leta 2016 je bila Mantova italijanska prestolnica kulture, leta 2017 pa evropska prestolnica gastronomije. Postanek za sprehod skozi mesto in prosti čas za nakupe. V popoldanskih urah sledi povratek proti domu, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena tridnevnega izleta v Cinque Terre: 227€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 256€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu lokalne kategorije v bližnji okoli Lucci na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: vožnja z ladjico in vlakom v CInque Terre, muzej parmezana,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Cinque Terre z turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Tridnevni izlet Cinque Terre lahko nadgradimo z ogledom in sprehodom skozi Firence; z ogledom znamenitosti v Pisi in vzponom na poševni stolp; z podaljšanjem programa na dodaten dan; z ogledom Genove; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet Cinque Terre lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE