Enodnevni izlet na Dolenjsko ©visitnovomesto.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Dolenjsko: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Jurčičeve Muljave. Ogledali si bomo domačijo pesnika in pisatelja Josipa Jurčiča, ki vključuje poleg njegove rojstne hiše še urejen muzej na prostem. Hiša je ohranjena v prvotni obliki in predstavlja spomenik kmečkega stavbarstva iz 19. stoletja. Njegovo delo Deseti brat velja za prvi slovenski roman. Nadaljevanje našega izleta proti jugovzhodni Sloveniji v pokrajino, imenovano Dolenjska. Dolenjska predstavlja eno od treh pokrajin zgodovinske dežele Kranjske, iz česar izvira tudi njeno ime (v preteklosti so ji rekli Dolenja Kranjska). Je gričevnata pokrajina ob reki Krki. Prihod v Novo mesto in sprehod čez glavni trg mimo Bergmanove lekarne, kamnitega vodnjaka, rotovža do kapiteljske cerkve Svetega Miklavža. Naše druženje bomo nadaljevali do znane Pleterske kartuzije, kjer nam bodo v stari gotski cerkvi skozi film prikazali način meniškega življenja in zgodovino kartuzije ter si ogledali zanimiv samostanski muzej na prostem z arhitekturo, kot so štimavice in tlakovci. Možnost nakupa Pleterske slivovke. Sledi vožnja proti Kostanjevici na Krki, kjer bomo obiskali Kostanjeviško jamo. Jama leži ob vznožju Gorjancev. Za turističen ogled je urejenih le prvih 300 metrov jame. V celoti je jama malce daljša od dveh kilometrov, vendar še vedno v njej potekajo raziskovanja jamskega območja. Še vožnja do Otočca, kjer se bomo sprehodili čez reko Krko do otoka, na katerem je zgrajen grad Otočec ter si ogledali zunanjost gradu ter se sprehodili skozi park. Grad je edini vodni grad v Sloveniji. Med vojno so ga, kot tudi mnogo drugih, požgali. Je pa edini grad na Dolenjskem, ki so ga lepo obnovili. Skupaj z grajskim poslopjem ter zunanjim parkom tvori čudovito podobo kulturne in naravne znamenitosti. Ker pa je Dolenjska dežela cvička, je prav, da obiščemo enega izmed lokalnih ponudnikov ob poti ter si privoščimo degustacijo šestih vrst vin in ogled vinske kleti. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Dolenjsko: 31€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 35€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: kartuzija Pleterje, Kostanjeviška jama, Jurčičeva domačija,
  • Ogled vinske kleti in degustacija 6 vrst vina pri enem izmed lokalnih ponudnikov ob poti,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Dolenjsko ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Dolenjsko lahko nadgradimo z ogledom Kostanjeviškega  samostana in forma vive; z ogledom Dolenjskega muzeja v Novem mestu; s splavarjenjem po reki Krki z Rudolfovim splavom; z kopanjem v okoliških termah (Šmarješke toplice, Dolenjske toplice); z ogledom samostana Stična; z sprehodom čez Županovo jamo v Grosupljem; z ogledom Turjaškega gradu; s pohodom na Gorjance; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Dolenjsko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE