Enodnevni izlet na Gardsko jezero ©enaa.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Gardsko jezero: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Gorice, po Padski nižini mimo Benetk, Padove ter Verone do Gardskega jezera, ki je največje italijansko jezero. Jezero je ledeniškega nastanka in leži ob vznožju hribovitega pogorja. Najprej se bomo ustavili na polotoku ob južni obali Gardskega jezera v kraju Sirmione. Je staro utrjeno mesto z labirintom ozkih ulic in sodi med najlepša turistična središča ob jezeru. Ogledali si arheološki park v sklopu katerega so ruševine rimske vile s kopališčem Grotte di Cattulo, na rtu Sirmionskega polotoka. Rimska vila je bila zgrajena med koncem 1. stoletja pred našim štetjem in začetkom 1. stoletja našega štetja. V arheološkem parku je tudi muzej, kjer so predstavljeni predmeti, ki so jih odkrili med izkopavanji znotraj parka ter tudi po drugih krajih ob Gardskem jezeru. Na ogled pa je tudi maketa Grotte di Cattulo. Prosti čas za sprehod ob jezeru ali nakupe. Nadaljevanje poti do mesta Malcesine, ki leži na vzhodni obali jezera, pod vznožjem gore Monte Baldo. Ob Malcesinu sta tudi dva izmed največjih otokov Gardskega jezera – otok sanj in otok oljk. Mi se bomo skupaj povzpeli z gondolo na goro Monte Baldo, od koder bomo lahko uživali v čudovitih pogledih na jezero in okolico. Vrnitev v dolino in vožnja do Bardolina, ki je eno najpomembnejših in najbolj znanih krajev ob jezeru ter po vsem svetu. Mestece leži na griču, pokritem z oljčnimi nasadi ter vinogradi. Kraj ni znan le po pridelavi rdečega vina Bardolino ali Rose Chiaretto, ampak tudi po lepotah starega mestnega jedra in dolgih sprehajalnih poteh ob jezeru.  Obiskali in ogledali si bomo muzej vina. Muzej, ki ga je zasnoval in uresničil lastnik Gaetano Zeni, naj bi od leta 1991 ponujal na ogled dokaze o starodavni kulturi vina. Razdeljen je na tematska področja, od katerih je vsako namenjeno drugačni fazi dolgega in kompleksnega vinarskega procesa, od gojenja vinske trte do trgatve, od predelave grozdja do faze polnjenja. Po ogledu pa bo sledila degustacija dveh vrst njihovih vin. Možnost za nakup njihovih izdelkov. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Gardsko jezero: 63€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 76€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: povratna vozovnica za vožnjo z gondolo na Monte Baldo, ruševine rimske vile s kopališčem Grotte di Cattulo, muzej vina,
  • Degustacija dveh vrst vina v muzeju vina,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Gardsko jezero s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Gardsko jezero lahko nadgradimo z obiskom zabaviščnega parka Gardaland in Aqualand; z ogledom muzeja oljčnega olja v Bardolinu; z ogledom in sprehodom čez romantično Verono (Julijina hiša, grobnica Scaligierijev…); z obiskom Zoo safarija pri Gardskem jezeru; z vožnjo z ladjico po Gardskem jezeru; z ogledom in sprehodom po Benetkah (Doževa palača, bazilika svetega Marka…); z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Gardsko jezero lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE