Enodnevni izlet na Gorenjsko ©mojaobcina.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Gorenjsko: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Mengša, ki že od nekdaj slovi kot kraj, kjer je glasba doma. Tukaj je bila ustanovljena tovarna glasbil Melodija, od leta 1995 pa uspešno tradicijo izdelovanja inštrumentov nadaljuje Melodija Glasbila d.o.o., katero si bomo tudi ogledali. Izdelujejo akustične in aerofonske inštrumente od ideje do končnega izdelka. Izlet bomo nadaljevali do Begunj na Gorenjskem, kjer si bomo ogledali muzej Avsenik. Muzej predstavlja zbirko, ki je doživeta pripoved časa, v katerem sta aktivno ustvarjala Vilko in Slavko Avsenik. Postavljena je v treh nivojih. Začetni je posvečen Vilku in Slavku Avseniku, sledi grafični prikaz celotne zgodovine ansambla z zgodbami posameznih članov, posebno mesto pa ima skladba Na Golici. Na ogled so postavljene prve Avsenikove plošče, še nikoli javno objavljene fotografije iz zakulisja snemanj, pa tudi fotografije družine Avsenik. Pomembno mesto zaseda vseh 31 zlatih, dve platinasti in ena diamantna plošča ter državna in tuja odlikovanja. Na ogled so tudi glasbeni instrumenti, ki so bili v lasti članov ansambla: dve harmoniki Slavka Avsenika, dve trobenti Franca Koširja, klarineta Vilka Ovsenika in Albina Rudana ter orglice Lea Ponikvarja. Ves čas ogleda pa nas bo spremljala Avsenikova glasba. Poleg muzeja pa si bomo še v muzejski dvorani ogledali dokumentarni film o razvoju fenomena glasbe Avsenik. Po ogledu pa si bomo v njihovi gostilni Pri Jožovcu privoščili okusno kosilo. Nadaljevanje izleta na Brezje, romarskega kraja slovenskih kristjanov. Ustavili in ogledali si bomo znano baziliko posvečeno Mariji Pomagaj. Prostor pred cerkvijo je uredil arhitekt Jože Plečnik. Sprehodili se še bomo skozi Muzej jaslic, kjer se bomo srečali z zgodovino jasličarstva, spoznali pomen posameznih jasličnih figur in prizorov in občudovali različne načine in materiale za izdelavo jaslic. Sledila bo vožnja do Škofje Loke in sprehod skozi mesto ter prosti čas za samostojno raziskovanje mesta ali pijačo. Škofja Loka velja za najbolj ohranjeno srednjeveško jedro v Sloveniji. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Gorenjsko: 35€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 39€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Melodija glasbila Mengeš, muzej Avsenik, bazilika Marije Pomagaj Brezje, muzej jaslic Brezje,
  • Okusno kosilo v gostilni Pri Jožovcu,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Gorenjsko ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Gorenjsko lahko nadgradimo z izletom na Bled (ogled gradu, sprehod ob jezeru); s sprehodom čez Radovljico in udeležitvijo na festivalu čokolade ali ogledom čebelarskega muzeja; z udeležitvijo na dnevih Škofjeloškega Pasijona; z ogledom znamenitosti Kranja (Prešernova hiša, podzemni rovi); z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Gorenjsko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

a

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE