Enodnevni izlet na Goričko ©facebook.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Goričko: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Goričkega, ki leži na skrajnem severovzhodnem delu Slovenije med Muro in Rabo, ob tromeji z Avstrijo in Madžarsko. Ime je dobilo po goricah in hribčkih, najvišji hrib pa se dviguje do 418 metrov nadmorske višine. Najprej se bomo zapeljali do Dobrovnika, kjer je tropski vrt Ocean Orchids, katerega si bomo ogledali.  V vrtu bomo lahko poleg številnih botaničnih vrst orhidej občudovali zanimive tropske in subtropske rastline iz celega sveta, kot so banane, avokado, vanilija, papaja, mango, ananas, ilang, taro, ingver, karambola ter številne druge. Iz vrta bomo lahko pokukali v njihovo proizvodnjo, kjer vsak dan zacveti okoli 4000 orhidej. Krajša vožnja do Filovcev, kjer bomo obiskali Lončarsko vas. Lončarska obrt ima na Goričkem dolgo tradicijo. Ogledali si bomo dve cimprači, spoznali postopek žganja gline v originalni stari kopasti peči, prikazali pa nam bodo tudi postopek izdelovanja lončarskih izdelkov. Nadaljevanje izleta in vožnja na severni del države do kraja Grad, kjer se bomo ustavili v doživljajskem parku Vulkanija. Pred 3 milijoni let je na tem območju bruhal zadnji vulkan. Spoznali in doživeli bomo ponovni izbruh vulkana. Ob tem pa bomo spoznali še veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta ter Goričkega. Spoznali bomo tudi krtka Olija, ki nas bo vodil skozi večji del parka in čarovnico Ezo, ki mu je stalno za petami, saj si želi priti do dragocenih kristalov olivina, ki so z izbruhom vulkana prišli na površje. Zapeljali se bomo še do gradu Grad, ki stoji v bližini doživljajskega parka Vulkanija. Grad je največji grad na Slovenskem in stoji na enem izmed vulkanskih gričev. Ima kar 365 sob in v sebi skriva številne legende in grajske skrivnosti. Danes imam v njem sedež Krajinski park Goričko. Sledil bo sprehod skozi grajske prostore. Za konec izleta pa se bomo ob doplačilu ustavili še pri lokalnem ponudniku, ki nam bo predstavil vinsko klet. Po ogledu pa bo sledila še degustacija njihovih vin, med katero bomo lahko uživali v čudovitih razgledih na prostrane okoliške vinograde in naravo. Čas za nakup njihovih izdelkov. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Goričko: 34€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 38€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: tropski vrt Ocean Orchids, Lončarska vas, doživljajski park Vulkanija in grad Grad,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Goričko s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Ogled vinske kleti in degustacija vina pri lokalnem ponudniku ob poti,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Goričko lahko nadgradimo z vzponom na Vinarium; z ogledom Babičevega mlina v Veržeju; z ogledom rastlinjakov paradižnika Lušt; s sprehodom ob jezeru ob Ledavskem jezeru; z degustacijo suhomesnatih dobrot v eni izmed šunkarn; z ogledom Plečnikove cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini; s kopanjem v termah 3000; z okusnim kosilom ob poti; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Goričko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE