Izlet Goriška Brda in praznik češenj©istenic.blogspot.si

Termin:  1 dan po dogovoru

Program enodnevnega izleta v Goriška Brda: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Goriškim Brdom. Za začetek se bomo povzpeli na stolp Gonjače s katerega bomo imeli razgled na Brda, Julijske in Karnijske Alpe, Dolomite, Furlanijo, Tržaški zaliv, Kras, Vipavsko dolino ter Trnovski gozd. Nadaljevali bomo do vasice Šmartno, ki se nahaja v središču Brd – tam si bomo ogledali cerkev Sv. Martina, ki je znana tudi po svojih freskah in marmornih oltarjih ter hišo kulture Šmartno z živo muzejsko zbirko. Sledi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje briške vasice. Nato gremo v dolino Kožbanjščka, kjer se nahaja  priljubljeno kopališče tamkajšnje mladine, potok ima manjše korita, brzice ter slapove. Uživali bomo v čudoviti naravi ob naravnih lepotah. Sledi vožnja do Dobrove, kjer se odvija tradicionalni Praznik češenj. Ogledali si bomo grad Dobrovo, ki je renesančni dvorec iz leta 1600; spomenik padlih ter spomenik posvečen žrtvam 2. svetovne vojne. Po želji bomo zavili tudi v vinsko klet Goriška Brda, saj je kraj središče briškega vinorodnega okoliša. Sledi prosti čas za ogled tradicionalne povorke s kmečkimi vozovi in obisk stojnic. Popoldanski povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Goriška Brda: 20€/osebo pri min 45 prijavljenih ali 30€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi).

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Ogledi po programu: stolp Gonjače, vasica Šmarno, soteska Kožbanjšček, tradicionalni praznik češenj,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Goriška Brda ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Kosilo, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet lahko nadgradimo z degustacijo oljčnega olja ali briškega vina; obiskom vile Vipolže, ki je prizorišče snemanja priljubljene nadaljevanke Ena žlahtna štorija, ogled tipične briške kmetije Frlanšče. Posredujte nam svoje povpraševanje preko spodnjega kontaktnega obraca. Program popolnoma prilagodimo vašim željam in vam ponudbo posredujemo v čim krajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE