Enodnevni izlet na Gradiščansko ©slevoteka.cz

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Gradiščansko: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Šentilja, Gradca do Gradiščanske, ki je zvezna dežela Avstrije in leži ob meji z Madžarsko. Velja za eno najbolj samosvojih dežel Avstrije. Njene posebnosti pa so prostrane ravnice panonskega sveta, Nežidersko jezero ter številni vinogradi in gradovi, ki so posejani po gričevnatih delih. Zapeljali se bomo do upravnega središča zvezne dežele – Železna (Eisenstadt). Prvotno se je kraj imenoval Malo Marijino mesto. Obiskali in ogledali si bomo gradu Esterhazy. Grad je znan po mogočnem pročelju, ki priča o moči istoimenske dinastije. Na gradu je 40 let deloval kot knežji kapelnik tudi znani komponist Joseph Haydn. Sledil še bo sprehod skozi mesto in zunanji ogled mestne hiše, mestnega središča z bogatimi meščanskimi hišami ter stolne cerkve. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, nakupe ali pijačo. Izlet bomo nadaljevali z vožnjo ob jezeru do Mörbischa, ki želi ob sami meji z Madžarsko. Vkrcali se bomo na ladjo ter z njo zapluli po avstrijskem delu jezera, ki je v veliki meri endoreično jezero, kar pomeni, da dobi večino vode preko dotoka podtalnice in iz padavin, za večino odtoka pa je odgovorno izhlapevanje. Zaradi ravnega terena je povprečna globina komaj en meter, sezonsko nihanje vodostaja pa povzroča velike spremembe površine in v sušnem obdobju poleti se tvorijo številni manjši vodni bazeni. Edini iztok je umeten in reguliran. Ob povratku še postanek v Sankt Margarethen, kjer si bomo ogledali rimski kamnolom, ki je eden največjih in najstarejših kamnolomov v Evropi. V njem se odvijajo vsakoletne prireditve, kot so opere, koncerti, itd. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Gradiščansko: 55€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 66€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad Esterhazy, vožnja z ladjico po jezeru, rimski kamnolom Sankt Margarethen
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Gradiščansko s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Gradiščansko lahko nadgradimo s sprehodom skozi Gradec; z degustacijo vin na gradu Esterhazy; z okusim kosilom na ladjici med vožnjo po Nežiderskem jezeru; z ogledom znamenitosti Dunaja; s podaljšanjem programa na dodaten dan; z obiskom družinskega parka Müller; s sprehodom po madžarskem mestecu Sopron ali kot ga še drugače imenujejo Mali Pragi; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Gradiščansko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE