Dvodnevni izlet na gradove južne Češke ©idemo.ba

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta na gradove južne Češke:

Prvi dan:  Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Linza do češke meje. Po prestopu meje se bomo najprej ustavili v kraju Rožmberk nad Vltavou na istoimenskem gradu ter si ga ogledali. Nadaljevanje vožnje do bisera med Češkimi mesti – Češkega Krumlova, ki je s svojim srednjeveškim jedrom vpisan na seznam Unescove dediščine. Ogledali si bomo zunanjost Krumlovskega gradu, ki je večkrat spremenil svojo podobo ter se podali na sprehod iz grajskega griča proti staremu trgu, mimo cerkve svetega Jošta, mosta čez Vltavo do mestne hiše. Nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta ali nakupe. Sledila bo vožnja do Čeških Budejovic. Pozno popoldan namestitev v hotelu. Večerja. Prosti večer lahko izkoristimo za obisk ene izmed čeških pivnic. Nočitev.

Drugi dan:  Zajtrk v hotelu. Ogledali si bomo Češke Budejovice, ki je največje mesto južne Češke. Trg Otokarja II. je najbolj poznan stari  del mesta. Obdajajo ga meščanske hiše, osrednji del trga pa krasi Samsonov vodnjak. Naše druženje bomo nadaljevali z ogledom pivovarne Budvar, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje piva. Na koncu ogleda pa bo za pokušino vsakega pričakal tudi vrček piva. Zapeljali se bomo do naslednjega gradu južne Češke, ki stoji na visoki skalni ploščadi nad reko Vltavo, imenovanem grad Hluboka. Grad je poznan po svojih 141 sobanah in številnih stolpičih. Večina ga primerja tudi z angleškim gradom Windsor. Izlet bomo nadaljevali do mesteca Trebon, kjer si bomo ogledali še grobnice plemiške družine Schwarzenberger. Popoldan povratek proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena dvodnevnega izleta na gradove južne Češke: 117€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 136€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Čeških Budejovicah na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: grad Rožmberk, ogled pivovarne Budvar in degustacija vrčka piva, grad Hlubok, mavzolej Schwartenberger,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na gradove južne Češke s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: Odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 20€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet na gradove južne Češke lahko nadgradimo z sprehodom čez mesto in ogledom znamenitosti v Pragi; z podaljšanjem programa za dodaten dan; z ogledom pivovarne Starobrno; s križarjenjem po reki Vltavi; z ogledom Linza (Hauptplatz – glavni trg, Mariendom – katedrala…); z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš dvodnevni izlet na gradove južne Češke lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE