Enodnevni izlet Hrvaško Zagorje ©slo-foto.net

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Hrvaško Zagorje: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Poljčan v smeri meje z Republiko Hrvaško. Po urejenih mejnih formalnostih nadaljevanje vožnje v pokrajino Hrvaško Zagorje, kjer se bomo danes zadrževali večji del dneva. Pokrajina je dobila ime »Za-goro«, po svoji legi za gorovjem Medvednica, ki ga ločuje od prestolnice, Zagreba. Slovi po izvrstni kulinariki s številnimi znanimi lokalnimi posebnostmi ter vrhunskimi vini. Prihod v Kumrovec in ogled etnografskega muzeja Staro Selo, v sklopu katerega je tudi rojstna hiša Josipa Broza Tita. Muzej na prostem predstavlja tradicionalne obrti, običaje, lutke v narodnih nošah in arhitekturo iz konca 19. stoletja, ki obsega kar 25 stanovanjskih, 9 gospodarskih in 8 pomožnih stavb. Nadaljevanje poti do kraja Gornja Stubica, ki je poznan po Gubčevi lipi in spomeniku kmečkemu uporu. Da pa naš izlet ne bo samo obisk muzejev, se bomo ob poti še ustavili pri enem izmed lokalnih ponudnikov na degustaciji vin (dve vrsti vina in penina). Sledila bo vožnja v smeri Krapine, ki velja za eno izmed najpomembnejših najdišč v Evropi. Ne samo Krapina ampak celotna pokrajina je bila že pred več kot sto tisoč leti poseljena s predniki človeka. Skupaj bomo obiskali prenovljen muzej Krapinskih neandertalcev in spoznali sam začetek sveta ter svet pračloveka. Naše druženje bomo nadaljevali  do gradu Trakoščan, ki je bil last grofov Draškovič. Prosti čas za sprehod ob jezeru, ob doplačilu pa po želji tudi ogled gradu. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Hrvaško Zagorje: 36€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 43€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej Krapinskih neandertalcev, etnografski muzej Staro Selo in lokalno vodenje po muzeju,
  • Degustacija dveh vrst vina in ene penine z zagorskim sirom in kruhom pri lokalnem ponudniku ob poti,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Hrvaško Zagorje s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Ogled gradu Trakoščan (30 KN/osebo),
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Hrvaško Zagorje lahko nadgradimo z obiskom Marija Bistrice; s kopanjem v termah (Krapinske, Tuheljske, Stubičke); z degustacijo zagorske kulinarike; z ogledom in sprehodom po okoliških krajih; z obiskom Vinagore v Pregradi in ogledom cerkve Marije od pohoda; z Paintballom v Zagorju; s sprehodom ob Bedekovščanskih jezerih; z raziskovanjem labirintov v Donji Stubici; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Hrvaško Zagorje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE