Izlet Koroška

Enodnevni izlet na Koroško ©mladinska.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Koroško: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja na Koroško do Mežice, ki leži na severu Slovenije, ob meji z Avstrijo ter ob sotočju reke Meže s potokom Šumcem. Ustavili se bomo pri rudniku Mežica in vstopili v podzemlje Pece oziroma v enega najstarejših rudnikov v Evropi, v rudnik svinca in cinka Mežica. Oblekli se bomo v zaščitna oblačila in si nadeli čelade. Nato pa se po 3,5 km dolgem Glančnikovem rovu vlakcem zapeljali v notranjost rudnika in naš ogled peš nadaljevali po 1,5 km dolgi trasi. Med ogledom bomo spoznali zgodovino rudarjenja in s pomočjo razstavljenih eksponatov doživeli pravi »knapovški šiht«. Iz rudnika se bomo vrnili z rudarskim vlakcem. Naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do Podklanca pri Dravogradu, kjer si bomo ogledali kmetijo Klančnik. Kmetija leži ob sotočju treh dolin, Dravske, Mežiške in Mislinjske. Sprejeli nas bodo prijazni domačini in nam v 160 let stari velbani kleti predstavili celotno kmetijo. Nato pa se bomo z turističnim vlakcem popeljali skozi oboro gojene divjadi do biološke učilnice, kjer bomo lahko spoznali pestrost živalskih vrst v Sloveniji, saj imajo nagačenih preko 100 različnih vrst živali. Po ogledu pa nam bodo pripravili manjšo degustacijo njihove domače salame z divjačino, domači kruh in jogurt. Po končanem ogledu pa bo možnost nakupa njihovih izdelkov. Sledila bo še vožnja do Slovenj Gradca, kjer si bomo ogledali Hišo mojstrovin Perger. Hiša predstavlja pravi medeni raj, saj so se najglobje družinske skrivnosti ohranile vse do danes, ko se bogata medičarska, lectarska in svečarska dediščina uspešno prenaša že na deveto generacijo. Po ogledu se bomo ustavili še v centru Slovenj Gradca, kjer bo nekaj prostega časa za sprehod skozi mesto ali samostojno raziskovanje mesta. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Koroško: 37€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 41€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: rudnik Mežica, kmetija Klančnik in degustacija domačih izdelkov, Hiša mojstrovin Perger 1757,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Koroško ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Koroško lahko nadgradimo s splavarjenjem po Dravi; z okusnim kosilom ob poti; s pohodom na Peco, Uršljo goro, Kope; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Koroško lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE