Izlet Kranj

Enodnevni izlet v Kranj ©ventilatorbesed.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Kranj: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja do Kranja. Mesto imenujejo tudi središče slovenskih Alp in kulturno srce Slovenije ter je četrto največje mesto v Sloveniji, katerega si bomo ogledali. Najprej se bomo odpravili v podzemne rove pod starim Kranjem, ki so nastali med drugo svetovno vojno. Sprehodili se bomo po rovih, ki so dolžine 1.300 metrov. V njih sta temperatura in vlaga zelo podobna jamskim, zato ne bo nič čudnega, če bomo videli kakšen kapnik. Nadaljevanje zunanjega ogleda mestnega jedra. Sprehodili se bomo mimo cerkve svetega Kancijana, Prešernovega gledališča, kipa Franceta Prešerna, mestne hiše, pungerta do razgledne ploščadi, ki se dviga visoko nad reko Kokro v stiku z mestnim obzidjem. Njena lega ni naključna, saj simbolizira nekdanji obrambni stolp, ki se je zaradi krušenja konglomerata zrušil v globino. Z ploščadi bomo lahko pod seboj opazovali tok reke Kokre in vrh Šmarjetne gore. Nadaljevanje sprehoda skozi mesto in ogled hiše Franceta Prešerna, kjer je zadnja tri leta življenja prebival najpomembnejši slovenski pesnik. Hiša je sestavljena iz dveh delov s skupnim dvoriščem. V hiši je na ogled stalna razstava, ki prikazuje pesnikovo življenje od rojstva v Vrbi, šolanja na Dunaju, življenja v Ljubljani in smrti v Kranju. Sprehodili se še bomo do kanjona reke Kokre. Kanjon poteka skozi sam center mesta in je globine 30 metrov ter ponuja oddih in sprostitev v naravi le nekaj metrov od mestnega vrveža. Nadaljevanje našega izleta do Brda pri Kraju, kjer si bomo ogledali posestvo Brdo pri Kranju. Sprehodili se bomo skozi park, ki je zakladnica kranjske aristokratske zgodovine. Med sprehodom po parku bomo lahko občudovali bogato floro in favno ter spoznali mnoge znamenitosti, kot so Grad Brdo, nekdanja grajska pristava, stara oranžerija, dragocena kiparska zbirka, čebelnjak s panjskimi končnicami znanih slovenskih slikarjev ter s slamo kriti kozolec toplar. Prosto za samostojne sprehode, uživanje v naravi ali vožnjo s kočijo po parku (doplačilo). V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Kranj: 18€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 22€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Prešernova hiša, posestvo Brdo,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Kranj ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Vožnja s kočijo po posestvu Brdu 15€/dve osebi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Kranj lahko nadgradimo s sprehodom po Škofje Loki; z ogledom samostana v Adergasu; z ogledom Avsenikovega muzeja v Begunjah na Gorenjskem; s pohodom na Storžič; z ogledom spominskega parka taborišča Ljubelj; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet v Kranj lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE