Izlet na Kras ©naprostem.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Kras: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Divače, kjer si bomo ogledali muzej slovenskih filmskih igralcev v prenovljeni Škrateljnovi domačiji. Seznanili se bomo z igralci in igralkami, ki so se zapisali v zgodovino slovenskega filma. Nadaljevanje poti v smeri kraja Lokev. Vojaški muzej Tabor Lokev deluje v obrambnem stolpu – Taboru, ki je bil zgrajen leta 1485 in je kulturni spomenik lokalnega pomena. Prva zbirka militarij, ki je štela 511 kosov je bila zasežena s strani milice. Začela je nastajati nova zbirka militarij iz časa prve in druge svetovne vojne. Ob njej je počasi nastajala še arheološka in etnološka zbirka, vezana najprej na domače kraško območje, z leti pa tudi na ostala območja Slovenije. Sledil bo ogled. Obiskali bomo tudi znano pršutarno Lokev, kjer nam bodo pripravili degustacijo pršuta in terana. Ogledali si bomo predstavitveni film o njihovem delovanju ter proizvodnji in spoznali sušilnico pršuta. Naše druženje bomo nadaljevali z ogledom jame Vilenica. Nastala je v krednih apnencih Lipiške formacije. Številni podori in kapniki kažejo na izjemno starost jame, ki je do danes še nerazvozlana. Spada pa med najstarejše turistične jame v Evropi. Sledila bo vožnja proti Sežani, kjer se bomo sprehodili skozi botanični vrt. Nekaj prostega časa za sprehod ali samostojno raziskovanje. Nato nadaljevanje poti proti Tomaju. Ogledali si še bomo hišo avantgardnega pesnika Srečka Kosovela, kjer je preživel zadnje dni svojega življenja. Njegova najbolj poznana dela so Integrali 26, Moja pesem, Ekstaza smrti, Pesmi, Deček in sonce, Ikarjev sen. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Kras: 43€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 47€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej slovenskih filmskih igralcev, vojaški muzej, jama Vilenica, botanični vrt Sežana, Kosovelova domačija, sušilnica pršuta,
  • Degustacija suhomesnatih izdelkov, sira, oliv, kruha ter 2 dcl terana v pršutarni Lokev,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Kras ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Kras lahko nadgradimo z ogledom Škocjanskih jam; z obiskom kobilarne Lipica; z ogledom Štanjela; z ogledom gradu Rihemberk; z obiskom okoliških krajev; s pohodom na Kokoško; s pohodom na Nanos; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Kras lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE