Enodnevni izlet v ledeno jamo Eisriesenwelt ©thinglink.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v ledeno jamo Eisriesenwelt: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja skozi predor Karavanke mimo Beljaka proti deželi Salzburški do vasi Werfen. Najprej se bomo zapeljali v dolino reke Salzach, kjer se bomo začeli vzpenjati po gorski cesti Eisriesenweltstrasse, ki nas bo pripeljala na nadmorsko višino 1.000 metrov. Od te točke pa se bomo sprehodili do koče Wimmer Hüte. Sledila bo vožnja z gondolo na višino 1.500 metrov, od koder se bo potrebno zopet podati peš do vhoda v jamo Eisriesenwelt ali Veliki ledeni svet, kjer bomo prejeli karbidovke. Odkrivanje največje ledene jame na svetu se lahko prične. Jamski sistem je dolg več kot 42 kilometrov, mi pa si bomo ogledali le del jame. Med celotnim ogledom jame bomo prehodili kar 1400 stopnic. Led v jami Eisriesenwelt je star samo približno 1000 let, kar je glede na starost jam malo. Ime ledena jama izhaja iz njene ledene strukture, ki v njej obstaja vso leto. V jami je stalna temperatura okoli ledišča in rezultat so ledene skulpture, ki nastanejo zaradi zmrzovanja pronicajoče vode. Po ogledu jame se bomo vrnili do planinske koče dr. Öld haus, kjer je zgornja postaja gondole. Sledilo bo nekaj prostega časa za uživanje ob čudovitih razgledih ter vožnja nazaj v dolino. Naš izlet bomo nadaljevali do gradu Hohenwerfen, katerega stene so nema priča bogate zgodovine Salzburga in njegove okolice. Sprehodili se bomo skozi grad, kjer bomo videli kapelo, celice za mučenje, mračne temnice, stolp Faltrum, kraljevi apartma in druge prostore. Ogledali si bomo tudi muzej sokolarstva in umetnosti lova. Tradicija lova s sodelovanjem usposobljenih ptic sega v čase salzburških nadškofov. Ob povratku se še bomo ustavili v zimsko športnem središču Bischofshofen, kjer se vsako leto na skakalnici Paul Ausserleitner odvija četrta oziroma zadnja tekma Novoletne turneje smučarskih skakalcev. Prosto za samostojno raziskovanje ali pijačo. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v ledeno jamo Eisriesenwelt: 72€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 83€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad Hohenwerfen in muzej sokolarstva, gondola in ledena jama Eisriesenwelt,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v ledeno jamo Eisriesenwelt s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v ledeno jamo Eisriesenwelt lahko nadgradimo z ogledom katerega izmed rudnikov soli; z notranjim ogledom Mozartove rojstne hiše; z ogledom narobe obrnjene hiše v Terfensu; z obiskom Bad Ischla in ogledom poletne rezidence, kjer je živela princesa Sissi; z vožnjo z ladjico po Wolfgangsee; s sprehodom po Salzburgu in ogledom znamenitosti, kot so Mozartova rojstna hiša, Mozartov trg s spomenikom slavnega skladatelja; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v ledeno jamo Eisriesenwelt lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE