Izlet Lika Hrvaška

Izlet v Liko©pinterest.com

Termin:  1 dan po dogovoru za zaključene skupine

Program enodnevnega izleta v Liko: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Liki na JZ Hrvaške. Peljali se bomo mimo Zagreba po avtocesti v smeri Splita do kraja Gospić, ki je največje naselje v Liški pokrajini. Ogledali si bomo muzej v vasi Smiljan, kjer se je pred 160 leti rodil Nikola Tesla, eden izmed največjih izumiteljev oz. znanstvenikov. Muzej je posvečen njemu in njegovemu delu, nahaja pa se v njegovi rojstni hiši in nam da ponuja možnost, da nekoliko bolje spoznamo njegovo življenje in delo. Nadaljujemo z ogledom jame Samograd v Pečinskem parku Grobavača in kraja Perušić, ki nahaja v bližini. Videli bomo Stari grad Perušić ter cerkev Sv. Križa, ki velja za eno najlepših na območju Like. Obiskali bomo kraj Rastoke, kjer se nahajajo prečudoviti slapovi, brzice in mala jezera. Na voljo bo nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje. Vožnja do Kutereva, kjer se nahaja znano zavetišče za mlade medvede. Možnost ”rokovanja” z medvedki. Popoldanski povratek proti domu v smeri Karlovca proti Sloveniji, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Liko: 46€/osebo pri min 40 prijavljenih oziroma 57€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi).

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Muzej in rojstna hiša Nikole Tesla, zavetišče za medvede, jama Samograd in Rastoke,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Liko s turističnim vodnikom ter ddv.

Možna doplačila:

  • Kosilo, osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Zdravstveno zavarovanje, odpovednina.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Liko lahko nadgradimo z degustacijo lokalnih jedi in vin; ogledom kraja Slunja in Brinja; muzeja Like v Gospiću; Nacionalnega park – Plitvička jezera; spominski dom Ante Starčevića ali naravne oz. kulturnozgodovinske znamenitosti po vaši želji. Posredujte nam svoje povpraševanje preko spodnjega kontaktnega obrazca. Program popolnoma prilagodimo vašim željam in vam ponudbo posredujemo v čim krajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE