Izlet Litija z okolico ©litija.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Litijo in okolico: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Lukovice. Ogledali si bomo čebelarski center Slovenije, spoznali medovito učno pot ter njihove čebelnjake z apiterapevtsko komoro. Nekaj prostega časa za nakup izdelkov. Nadaljevanje poti proti Slivni. Ustavili se bomo v geometričnem središču Slovenije – GEOSS-u, kjer je danes spomenik rodoljubu osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Postavljen je bil leta 2003. Vožnja v smeri Vač, natančneje do Klenika, kjer je na ogled povečana kopija znane Vaške situle. Med vožnjo do Litije nas bo ves čas spremljala reka Sava. Sledil bo sprehod skozi podzemne rove rudnika Sitarjevec. Litijski rudnik je eden najstarejših rudnikov na Slovenskem, ki je po petdesetih letih zopet odprt. Med ogledom bomo videli eksponate kamnin, rudarski voziček, delovno orodje ter si ogledali kratek promocijski film o delovanju rudnika. Naše druženje bomo nadaljevali ob vožnji mimo Šmartnega pri Litiji proti Bogenšperku. Najprej se bomo sprehodili skozi grad Bogenšperk, kjer je bival in ustvarjal Janez Vajkard Valvasor. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Litijo in okolico: 25€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 29€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: čebelarski center Slovenije, rudnik Sitarjevec, grad Bogenšperk, Geoss, Vaška situla,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Litijo in okolico ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet v Litijo in okolico lahko nadgradimo z obiskom pustolovskega parka Geoss; obiskom Limbarske gore in cerkve svetega Valentina; obiskom Trojan; obiskom izvira reke Krke; obisk steklarne Hrastnik, obisk rudarskega muzeja Zagorje/Kisovec; obiskom samostana Stična; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet v Litijo in okolico lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE