Izlet Logarska dolina

Enodnevni izlet v Logarsko dolino ©slovenia.info

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Logarsko dolino: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v Zgornje Savinsko dolino, natančneje do Solčave. Najprej se bomo ustavili v centru Rinka ter se sprehodili skozi notranjost objekta, kjer je na ogled stalna krožna razstava o življenju in naravi Solčavskega z naslovom Solčavsko – sprehod v naročje Alp, ki nas bo popeljala na sprehod iz prabivališča v hišo, na dvorišče k lesu in ovcam, v gozd, k potoku, na gorsko trato, do skal in v gore. Ogledali pa si bomo tudi istoimenski film ter spoznali podrobneje Solčavo. V tej stavbi ima prostore tudi turistično informacijski center, kjer so na voljo prospekti o Logarski dolini, v razstavo prodajnem kotičku pa si bomo lahko kupili tudi kakšen spominek. Nadaljevanje izleta z vožnjo v Logarsko dolino, ki je ena od najlepših in najpogosteje upodobljenih alpskih ledeniških dolin v Evropi, umeščena v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp, hkrati pa tudi najprepoznavnejša znamenitost Solčavskega. Razglašena je za krajinski park. Dolina je dolga 7 km, široka pa v povprečju 250 m. Spodnji del se imenuje Log, srednji Plest, zgornji pa Kot. Log in Plest predstavljata travnate zelenice, Kot pa je deloma poraščen z gozdom. Mi se bomo zapeljali do parkirišča na koncu Logarske doline oziroma pod krnico Okrešlja. Sledil bo sprehod do slapa Rinka. Ledeno mrzla Savinja pada kot slap iz Okrešlja preko široke stene in je s svojimi 105 metri drugi najvišji slap v Sloveniji. Velja za enega od najčudovitejših slapov v Sloveniji.  Nekaj prostega časa za uživanje v neokrnjeni naravi ali pa za vzpon na Orlovo gnezdo. Ob povratku še po želji možnost postanka pri hotelu Plesnik in sprehod do slapa Palenk. Zapeljali pa se še bomo do muzeja Firšt, kjer si bomo v pritličju gostišča ogledali urejeni stalni razstavi Potočka zijalka – zatočišče ledenodobnega človeka na Olševi ter Zdravje bolnikov – ljudsko zdravilstvo v Zgornji Savinjski dolini. Ogledali pa si bomo tudi multimedijsko predstavitev, ki nam bo še izčrpneje predstavila Potočko zijalko, izjemno paleolitsko najdišče na Olševi. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Logarsko dolino: 21€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 25€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej Firšt, sprehod po krajinskem parku Logarska dolina (ogled razstave in filma v centru Rinka),
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Logarsko dolino ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Logarsko dolino lahko nadgradimo s sprehodom čez Fidov gaj, kjer si je v vrtu zdravilnih rastlin možno ogledati več kot 70 različnih rastlin in se povzpeti do Fidove zijalke v Solčavi; s pohodom na Okrešelj; z ogledom Snežne jame pod Raduho; z ogledom Mozirskega gaja; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Logarsko dolino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE