Enodnevni izlet Lonjsko polje ©wish.hr

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Lonjsko polje: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Zagreba, Siska do Lonjskega polja. Gostoljubni ljudje, starodavna pokrajina poplavnih ravnic, pristna posavska kultura, reka Sava in njeni številni pritoki ter bogastvo redkih rastlinskih in živalskih vrst so motiv za spoznavanje Naravnega parka Lonjskega polja. Naravni park je s svojo površino 50.650 ha največje zaščiteno močvirnato območje na Hrvaškem. Najprej se bomo ustavili v kraju Čigoć, ki mu pravijo tudi prva Evropska vas Štorkelj. V kraju naj bi jih bilo več kot prebivalcev. Od blizu bomo lahko občudovali obnašanje in komuniciranje belih štorkelj. Etnografske zbirke ohranjajo tradicionalno pohištvo, orodje, tekstil in podobno. Ogledali si bomo majhno tradicionalno mizarsko delavnico. Naše druženje bomo nadaljevali proti vasi Krapje. Poleg tradicionalne arhitekture, bomo lahko videli zgodovinske stavbe javnega značaja – cerkev, župnijo, gasilsko brigado, gostilno, občinsko stavbo, mlin in pokopališče. Zaradi teh vrednot ima Krapje nacionalni pomen in je edina vas na Hrvaškem, ki ima status Arhitekturne dediščine. Sledila bo panoramska vožnja z ladjico po reki Savi. Med vožnjo si bomo na obeh bregovih reke ogledali značilno arhitekturo tega območja ter spoznali kako so se nekoč tukaj spopadali s poplavami. Prosti čas za nakup spominkov. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Lonjsko polje: 41€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 50€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: vstopnina v naravni park Lonjsko polje in spominek, vožnja z ladjico po Savi, ogled etno zbirke v Čigoću,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Lonjsko polje s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Lonjsko polje lahko nadgradimo z pohodom na Moslovalčko goro; obiskom vasi Grabovnica in posestva družine Salaj; s sprehodom skozi Sisak (stari grad, opečnat most, bazilika svetega Kvirina, mali in veliki Kaptol); ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Lonjsko polje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE