Tridnevni Madrid©blog.easypiso.com                                          

Termin: 3 dni po dogovoru (najugodnejši termini so v hladni polovici leta)

Program tridnevnega izleta v Madrid:

Prvi dan: Zbor na dogovorjenem mestu v zelo zgodnjih jutranjih urah. Organiziran prevoz do bližnjega letališča: predvidoma Benetke. Jutranji direktni polet v špansko prestolnico Madrid ob vznožju Sierra de Guadarrama. Po pristanku se s metrojem zapeljemo do namestitve, kjer odložimo stvari in naredimo check-in. Sledi popoldanski ogled znamenite glavne železniške postaje Atocha, kjer je tudi spominsko obeležje na teroristični napad leta 2004. Sprehodili se bomo po mestnem parku Buen Retiro, kjer je mnogo impozantnih stavb in spomenikov: astronomski observatorij, Kristalna palača, fontana padlemu angelu, Rosaleda, spomenik kralju Alfonsu XII ter mnoge druge. Ogledali si bomo eno največjih znamenitosti španske prestolnice – muzej Prado, ki je madridska različica pariškega Louvra. V neoklasicistični stavbi Juana de Villanueve je shranjenih več kot 7.000 slik. Med njimi je največ Rubensovih, Tizianovih, El Grecovih, Goyevih, Brueglovih, Zurbaranovih in Velazquezovih del. Nadalje se bomo sprehodili po botaničnem vrtu Real Jardín Botánico de Madrid, ki ga je osnoval kralj Ferdinand IV leta 1755. Povratek do namestitve. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk. Dan za raziskovanje starega mestnega jedra. Ogled Kraljeve palače, kjer se odvijajo državni sprejemi ter je bila zgrajena v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami. Nadaljujemo z ogledom stolnice in notranjosti Teatro Real, ki spada med največje operne hiše v Evropi. Sprehodili se bomo skozi španski Broadway – Gran Via – ulica, ki nikoli ne spi in kjer najdemo malo morje trgovin, hotelov in podjetij. Nadaljujemo do Plaza Mayor, največjega renesančnega trga, ki je obkrožen s številnimi znamenitimi arkadami ter restavracijami, kavarnami in tapas bari. Lahko bomo poskusili tudi španski churros. Povratek do namestitve. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk. Z metrojem se bomo zapeljali do stadiona nogometnega kluba Real Madrid – Santiago Bernabeu ali do stadiona nogometnega kluba Atletico Madrid – Wanda Metropolitano, kjer brani naš reprezentant Jan Oblak. Ogled izbranega stadiona s pripadajočim muzejem (doplačilo). Sledi ogled muzeja odkrivanja Amerike s 25.000 eksponati, med njimi tudi tisti, ki so jih evropski osvajalci s Krištofom Kolumbom na čelu pripeljali iz Amerike. Z gondolo se bomo zapeljali nad mesto, da bi videli celotno panoramo španske prestolnice. Privoščili si bomo še zadnje kosilo (z razgledom) in se odpravili z metrojem proti letališču. Pozno popoldanski/ večerni let proti Benetkam. Večerni pristanek na letališču Benetke in transfer proti Sloveniji, kamor prispemo v (zelo) zgornjih jutranjih urah naslednjega dne.

*Časovnica se lahko zaradi spremembe letov spremeni, a se vsebina (program) v celoti izvede.

Cena tridnevnega izleta v Madrid je 419€/osebo pri min 40 udeležencih ali 435€/ osebo pri min 35 udeležencih ali 459€/ osebo pri min 30 udeležencih ali 489€/ osebo pri min 25 udeležencih ali 535€/ osebo pri min 20 udeležencih ter velja za odhode iz Slovenije in prijave do 90 dni pred odhodom (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

 • Povratna letalska vozovnica na relaciji bližnje letališče (Benetke,…) – Madrid z vključeno ročno prtljago 1 kos (nahrbtnik),
 • Povratni transfer Slovenija – bližnje letališče (Benetke,…),
 • Povratna vožnja z gondolo v Madridu,
 • Letališki transfer Madrid – center mesta in vsi prevozi po programu v Madridu (metro),
 • 2 x namestitev v hostelu v večposteljnih sobah z zajtrkom,
 • 1 x kosilo z razgledom (madridski hamburger, krompirček in napitek),
 • Vstopnine po programu: muzej Prado, botanični vrt, Kraljeva palača, gledališče (opera), in muzej odkritja Amerike,
 • Stroški 1 učitelja spremljevalca na vsakih 15 prijavljenih (v kolikor je to šolska ekskurzija) z vključeno dodatno prtljago (1 kos),
 • Priprava, organizacija in izvedba tridnevnega izleta v Madrid ter ddv.

Doplačila po želji:

 • Enoposteljna soba 40€/ osebo/ noč (sporočit ob prijavi),
 • Kovček ali nahrbtnik do 20 kg znaša 50€/ kos (sporočit ob prijavi),
 • Odpovednina do vrednosti aranžmaja 500€ znaša 24€/ osebo oz. do vrednosti aranžmaja do 750€ znaša 35€/ osebo (sporočit ob prijavi),
 • Ogled predstave Flamenco cca 30€-35€/ osebo (ob predhodnem dogovoru),
 • Vstopnina na stadion Santiago Bernabeu ali stadion Wanda Metropolitano 25€/ osebo (plačilo na licu mesta),
 • Osebna poraba, stroški dodatne prehrane in aktivnosti izven programa.

ZAKLJUČENE SKUPINE imajo posebno ugodnost pri izvedbi (šolskega) izleta v Madrid: prilagoditev programa vašim željam – možnosti je veliko. Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia; trg Cibeles z vodnjakom Kibele; arena za bikoborbe Las Ventas; Plaza de España – trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse; izlet do veličastnega El Escoriala, kraljevskega samostana, palače in grobnice iz 16. Stoletja; izlet v Toledo; izlet v Dolino padlih »Valle de los Caidos«; izlet v Segovio in druge zunanje ali notranje znamenitosti po želji.

Vaše povpraševanje za tridnevni (šolski) izlet v Madrid nam lahko pošljete preko spodnjega obrazca. Ponudbo bomo prilagodili vašim željam in vam jo posredovali v čim krajšem možnem roku. Potrudili se bomo pričarat nepozabno (šolsko) ekskurzijo v Madrid.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE