Izlet v Maribor

Enodnevni izlet v Maribor©slovenia.info

Termin:  1 dan po dogovoru

Program enodnevnega izleta v Maribor: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja proti štajerski prestolnici. Najprej se bomo sprehodili skozi center mesta, kjer si bomo ogledali mestno jedro in njegove čudovite znamenitosti. Videli bomo Glavni trg; kužno znamenje – v spomin na kugo, ki je terjala mnoga življenja; Slomškov trg s Stolno cerkvijo; Grajski trg na katerem je zasvetila prva električna žarnica; Florijanovo znamenje; Mariborski grad; Vinag ter Frančiškansko cerkev. V nadaljevanju se bomo po mestu zapeljali z vlakcem Jurčkom. Sledi okusno kosilo v lokalni restavraciji, kjer boste uživali v vam najljubši kulinariki. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za samostojne oglede ali nakupe. Popoldan se bomo sprehodili do najstarejšega dela mesta – Lent, kjer si bomo ogledal Vodni stolp in Staro trto – najstarejša trta na svetu, ki še vedno rodi sadove. Po končanem ogledu se bomo vkrcali na bližnjo turistično ladjico ”Dravska vila”, ki nas bo popeljala po reki Dravi. Na ladjici bo tudi čas, da si privoščimo kakšen čaj ali kavo, saj je kakor kavarna na alpski reki. Enodnevni izlet v Maribor bomo zaključili z vožnjo v podpohorski del Maribora, ki ga imenujemo Radvanje. Z gondolo se bomo povzpeli na Pohorje, od koder bomo imeli štajersko prestolnico kot na dlani. Hkrati pa bomo tudi občudovali prizorišče smučarskega tekmovanja za Zlato lisico, ki se tradicionalno odvija na pobočjih Pohorja. Popoldanski povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Maribor: 30€/osebo pri min 40 prijavljenih ali 36€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Celja (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi).

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Voden zunanji ogled mesta Maribor,
  • Najem (lokalnega) turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vožnja s turističnim vlakcem Jurček po Mariboru,
  • Povratna vozovnica za gondolo na Pohorje,
  • Vožnja s turistično ladjico Dravska vila po reki Dravi,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta v Maribor ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Strošek kosila, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Maribor lahko nadgradimo z ogledom Vinag kleti z degustacijo; z degustacijo lokalnega vina in domačih izdelkov; obiskom Lufta, kjer lahko je čudovit razgled nad Mariborom; obisk hiše vin Doppler.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet v Maribor lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE