Izlet Martinovanje Ptuj 2019

Martinovanje Ptuj©discoverptuj.eu

Najboljši izlet na Ptuj lahko organiziramo le mi, ker smo tukaj doma. Ptujske zgodbe in skrivnosti poznamo do potankosti. Martinovanje je odlična priložnost za odkrivanje ptujske vinske zgodbe. Dobrodošli na Ptuj!

Termin: Martinova sobota, november ali drug termin po dogovoru

Program enodnevnega izleta ”Martinovanje Ptuj”:

Jutranji odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Spodnjega Podravja. Naš izlet bomo pričeli v Halozah, kjer je vino doma in sicer na Ptujski gori, ki je najbolj priljubljena izletniška točka Haloz. Tam nas bo z odprtimi rokami pričakal eden izmed minoritskih redovnikov, ki danes skrbijo za drugo najpomembnejše slovensko romarsko središče. Sledil bo kratek ogled notranjosti ene najlepših gotskih cerkva na Slovenskem – bazilike Marije Zavetnice. Cerkev se ponaša tudi z istoimenskim gotskim reliefom Marije Zavetnice s plaščem, ki velja za biser gotskega kiparstva pri nas. Sledi še kratki predstavitveni film oziroma multivizija o Ptujski Gori v besedi in sliki. S Ptujske Gore, od koder se nam ponuja čudoviti razgled na Dravsko polje in Haloze, se bomo čez Dravsko polje zapeljali do zakladnice tisočletij. Ogledali si bomo najstarejše slovensko mesto s skoraj 2000-letno tradicijo, ki je začelo pisati svojo zgodovino že pred prihodom Rimljanov. Najprej se bomo povzpeli na razgledno ploščad ptujskega gradu, od koder se nam odpira dih jemajoč pogled na mesto Ptuj. Ptujski grad gosti Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, ki je hkrati eden izmed največjih in najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Kot se za Martinovo spodobi si bomo ogledali kje so nekoč graščaki shranjevali svoje vino in se podučili o zgodovini žlahtne kapljice na Ptuju. Sledi peš ogled starega mestnega jedra. Videli bomo najlepše mestne znamenitosti: ptujski grad, mestno hišo, cerkev svetega Jurija, Prešernovo ulico, minoritski in dominikanski samostan, Orfejev spomenik itd. Po končanem vodenem ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za okusno kosilo v lokalni restavraciji, bohemsko kavico ali kozarec Pullusa. Popoldan si bomo popestrili z obiskom Ptujske kleti, ki je biser vinske tradicije na Slovenskem. Za začetek si bomo ogledali avdio-video predstavitev: ”Ko se kaplja zaiskri”; v nadaljevanju pa bomo degustirali nekaj domačih sort vina kot so Haložan, Sauvignon, Pinky chick in Renski rizling polsladko. Sledi veselo rajanje na tradicionalnem Martinovanju, saj je slednji za Ptujčane prav poseben (in zelo pomemben) praznik. Poznopopoldanski povratek proti domu, kamor predvidoma prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na ‘Martinovanje Ptuj’: 30€/osebo pri min 45 prijavljenih ali 39€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Koroške, Celja, Murske Sobote in okolice omenjenih krajev (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Vstopnina in voden ogled Ptujske kleti, ogled avdio-video predstave: ”Ko se kaplja zaiskri”, sirova štručka in degustacija 4 sort vina: Haložan, Sauvignon, Pinky chick in Renski rizling polsladko,
  • Vstopnina in voden ogled Ptujske gore (bazilika) z ogledom multivizije,
  • Vstopnina v grajsko klet ptujskega gradu,
  • Zunanji ogled Ptuja (staro mestno jedro in ptujski grad),
  • Najem (lokalnega) turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta na Ptuj ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Vstopnina na Ptujski grad 6,5€; okusno kosilo v lokalni restavraciji; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, šolski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Ptuj lahko nadgradimo z degustacijo domačih izdelkov v Halozah ali Slovenskih Goricah; obiskom Dominkove domačije v Gorišnici; ogledom Puhovega muzeja v Sakušaku; z obiskom pri izdelovalcu tradicionalne pustne maske – kurentija; z ogledom bližnjih gradov: Vurberk, Dornava, Borl ali Ormož, s kopanjem v termah Ptuj; z izletom na Wakepark Duplek; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Ptuj lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE