Enodnevni izlet v Međimurje ©hr.wikipedia.org

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Međimurje: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Ptuja proti Međimurju, ki je pokrajina na severnem delu Hrvaške, med rekama Muro in Dravo. Vožnja do Varaždina. Mesto je baročna metropola Hrvaške in sodi med najbolj urejena mesta na Hrvaškem. Sprehodili se bomo čez stari mestni del mimo tržnice, trga tradicionalnih obrti, mestne hiše do starega gradu, kjer si bomo ogledali mestni muzej Varaždin. Videli bomo lahko tudi znano mestno stražo. Kraj slovi tudi po najlepšem pokopališču v Evropi, ki ni samo pokopališče ampak izjemen primer parkovne arhitekture. Nadaljevanje našega izleta v Čakovec, ki je glavno mesto Međimurske županije, oziroma pokrajine Međimurje. Kraj je poznan po rodbini Zrinski. V Čakovcu si bomo ogledali tudi Stari grad, v katerem ima danes prostore muzej Međimurja. V muzeju je predstavljena etnografska zbirka celotne pokrajine. Naše druženje bomo nadaljevali proti Žabniku. Na tem področju je nekoč obratovalo približno 90 mlinov. Z opuščanjem domačih obrti pa so se počasi zapirali tudi mlini. Obiskali bomo še edini delujoči mlin na reki Muri na Hrvaškem. Po dogovoru še možnost obiska enega izmed lokalnih vinarjev Međimurja. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Međimurje: 22€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 27€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej Međimurja v Čakovcu, mlin na Muri, mestni muzej Varaždin na starem gradu, pokopališče Varaždin,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Međimurje s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Međimurje lahko nadgradimo z kopanjem v termah Sveti Martin na Muri; z obiskom in sprehodom ob jezeru Dubrava; z ogledom labirintov v Badličanih; z obiskom ranča Ponyland v Murskem Središču; z ogledom Lendave in vzponom na Vinarium; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Međimurje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE