Enodnevni izlet v Mozirje in na Golte ©mozirskigaj.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Golte in v Mozirje: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Mozirja, ki je največji kraj Zgornje Savinjske doline in upravno središče njenega spodnjega dela. Dopoldanski čas bomo izkoristili za ogled in sprehod po hortikulturnem parku Mozirski gaj. Uredili so ga krajani v sodelovanju vrtnarjev ter ga odprli leta 1978. Park pokriva kar 6 hektarov površine in je na ogled od aprila do oktobra, ko si lahko ogledujemo parkovno zasajeno cvetje in drevje. V parku so na ogled tudi tipični objekti Zgornje Savinjske doline, kot so mlin, kmečka hiša, kozolec, kašča ter drugi. Znotraj parka je tudi urejeno umetno jezero, kjer je ribiški dom. Potrebno pa je omeniti tudi tulipan Mozirski gaj. Tulipan je križanec in cveti konec aprila oziroma začetek maja ter je poseben vrtni tulipan zaradi redke barve in dolgo obstoječih cvetov. Izlet bomo nadaljevali z vožnjo do  zaselka Žekovec, kjer je spodnja postaja nihalke. Z nihalko se bomo zapeljali do hotela na Golteh, na nadmorsko višino 1.410 metrov. Sledil bo kratek sprehod, cca. 15 minut hoje proti Mozirski koči, ki se nahaja na 1.356metrih nadmorske višine. Med sprehodom pa se bomo ustavili še v Alpskem vrtu ter si ga ogledali. Alpski vrt se razprostira na nadmorski višini 1.300 do 1.400 metrov (subalpski pas) na skupno dveh hektarjih površine. Je med najvišje ležečimi ter hkrati najlažje dostopnimi alpskimi vrtovi v Evropi. V parku bomo spoznali alpsko floro, s skupno več kot 100 vrstami rastlin, značilnih za Kamniško-Savinjski alpski svet. Izvedeli bomo tudi katere izmed cvetic imajo prav posebno zdravilno moč. Prosto na Mozirski koči za pijačo, fotografiranje in uživanje v prekrasnih pogledih na dolino in okoliške vrhove. Vrnitev nazaj do hotela oziroma zgornje postaje nihalke ter vožnja z njo nazaj v dolino do našega avtobusa. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Mozirje in na Golte: 32€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 36€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Mozirski gaj, povratna karta za nihalko na Golte, Alpski vrt na Golteh,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Golte in v Mozirje ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Mozirje in na Golte lahko nadgradimo z izletom v Logarsko dolino in pohodom na Okrešelj ali ogledom muzeja Firšt; z okusnim kosilom na Golteh ali okolici; z ogledom Muzeja gozdarstva in lesarstva v Nazarjah; z vzponom na okoliške vrhove; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Golte in v Mozirje lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE