Enodnevni izlet na Notranjsko ©notranjski-park.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Notranjsko: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Unca do Planine. Notranjska je prehodna pokrajina med osrednjo Slovenijo in kraškim zaledjem Tržaškega zaliva. Najprej se bomo zapeljali na Planinsko polje, ki je 5 km dolgo in okrog 2,5 km široko kraško polje ter je najnižje ležeče polje v Notranjskem podolju. Ustavili se bomo pri ruševinah mogočnega dvorca Haasberg (Hošperk). Stari grad so opustili in na nižji lokaciji postavili razkošno palačo. Naše druženje bomo nadaljevali proti krajinskemu parku Rakov Škocjan, ki je kraška dolina, po kateri se pretaka voda med Planinskim poljem in Cerkniškim jezerom. Dolina je nastala zaradi porušenja stropa podzemnega rova. Ogledali si bomo ostanke dela stropa, ki so ju poimenovali Mali naravni most in Veliki naravni most. Sledila bo vožnja do presihajočega Cerkniškega jezera. V času največjega vodostaja je dolgo 10 in široko 5 kilometrov. Obiskali bomo muzej Cerkniškega jezera, kjer si bomo ogledali filmsko predstavitev o jezeru ter maketo Cerkniškega polja. Krajša vožnja do Križne jame, kjer se bomo podali v podzemne rove. V jami ni električne svetlobe, zato si bomo med ogledom pomagali s svetilkami. Da pa se ne bomo samo sprehajali po jamskih rovih, se bomo zapeljali s čolnom po prvem jezeru. Izlet bomo zaključili z obiskom gradu Snežnik, ki je služil kot protokolarni objekt, od koder so gostje odhajali na lov. Sprehodili se bomo skozi notranjost gradu ter si ogledali originalno opremljene dnevne salone, spalnice, grajsko knjižnico ter druge prostore. Poleg gradu si bomo ogledali še sosednji Polharski muzej v grajski pristavi. Na poti domov pa se bomo ustavili še pri lokalnem ponudniku. Ogledali si bomo njihovo kmetijo (žago venecijanka, kaščo iz leta 1746, zunanjost stare kmečke hiše), spoznali potek žganjekuhe ter običaje in življenje ob Cerkniškem jezeru. Po ogledu bo sledila degustacija njihovih suhomesnatih izdelkov ter domačih likerjev. Njihove izdelke pa boste lahko tudi kupili. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta na Notranjsko: 39€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 43€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: Križna jama, muzej Cerkniškega jezera, grad Snežnik, polharski muzej,
  • Degustacija suhomesnatih izdelkov in domačega žganja/likerjev,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Notranjsko ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Notranjsko lahko nadgradimo z obiskom Pivke in ogledom muzeja vojaške zgodovine; z ogledom Planinske jame; s pohodom po  Bloški planoti; z obiskom Aerodroma v Logatcu s preizkušnjo vetrovnika; z udeležitvijo ene izmed delavnic v Hiši izročil; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Notranjsko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE