Izlet Martinovanje Ormož 2019

Enodnevni izlet v Ormož ©slovenec.org

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Ormož: Martinovanje 2019: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do gradu Velika Nedelja, ki leži ob vznožju vinorodnih Slovenskih goric. Ogledali si bomo župnijsko cerkev Svete Trojice, ki se kot kapela omenja že pred letom 1199 ter grad Velika Nedelja, v katerem je na ogled zanimiva in bogata etnološka zbirka. V njej je razstavljenih okrog 900 eksponatov, ki pričajo o življenju tukajšnjih ljudi. Nadaljevanje vožnje do Središča ob Dravi, kjer se bomo ustavili v lokalni oljarni in si najprej ogledali predstavitveni film, nato pa še proizvodnjo ter imeli pokušino njihovih izdelkov (bučno olje, pražene bučnice, čebulo z bučnim oljem, rulado z bučnicami). Po ogledu pa bo možno tudi kupiti njihove izdelke. Pot nas bo popeljala po deželi šipona, ki je poleg laškega in renskega rizlinga najbolj zastopana sorta okoliških vinogradov. Ustavili se bomo v lokalni vinski kleti, kjer nam bodo predstavili klet, način predelave grozdja ter nam postregli s 4 vzorci mirnih vin. Sledila bo vožnja do Ormoža, ki ga imenujejo sonce Prlekije. Ormožu na pomembni prometni legi dajejo veljavo naravne danosti in kulturna dediščina, prenova mesta pa je ohranila njegovo staro mestno podobo. Danes Ormož sodi med najlepša mesta v Sloveniji. Sprehodili se bomo skozi prireditveni šotor martinovanja v Ormožu ter si po želji ob doplačilu privoščili Martinovo kosilo ali pa obiskali kakšno izmed lokalnih stojnic. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Ormož: Martinovanje 2019: 27€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 32€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad Velika Nedelja in cerkev Sv. Trojice, ogled oljarne in degustacija domačih izdelkov, ogled vinske kleti in degustacija 4 vrst mirnih vin,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Ormož: Martinovanje 2019 ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Ormož lahko nadgradimo z izletom v Republiko Prlekijo, kjer se ob vstopu prejme Prleški potni list; z izletom na Ptuj; z ogledom gasilskega muzeja v Miklavžu pri Ormožu; s sprehodom ob Ormoškem jezeru; z notranjim ogledom cerkve Svetega Jakoba v Ormožu; z okusnim kosilom ob poti; z kopanjem v Bio termah v Mali Nedelji; z izletom čez mejo do Varaždina in Čakovca; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Omrož: Martinovanje 2019 lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE