Izlet Ormož

Enodnevni izlet v Ormož ©ormoz.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Ormož: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja do Središča ob Dravi, kjer se bomo ustavili v lokalni oljarni in si ogledali predstavitveni film, nato pa še proizvodnjo ter imeli pokušino njihovih izdelkov (bučno olje, pražene bučnice, čebulo z bučnim oljem, rulado z bučnicami). Po ogledu bo vsak izmed nas prejel tudi brezplačno knjižico z njihovimi recepti, možno pa bo tudi kupiti njihove izdelke. Sledila bo vožnja do Ormoža, ki ga imenujejo sonce Prlekije. Ormožu na pomembni prometni legi dajejo veljavo naravne danosti in kulturna dediščina, prenova mesta pa je ohranila njegovo staro mestno podobo. Danes Ormož sodi med najlepša mesta v Sloveniji. Zapeljali se bomo na Ormoški grad, kjer ima prostore pokrajinski muzej ter se sprehodili skozi njegovo notranjost. Graditi so ga začeli tako, da so najprej zgradili južni trakt kot trinadstropno utrjeno hišo, kmalu pa so ji dodali veliko obzidano dvorišče. Na severovzhodnem vogalu so ga zavarovali z obrambnim stolpom, v njem pa v drugem nadstropju uredili še danes ohranjeno grajsko kapelo. V gradu so na ogled muzejske zbirke, kot so Ormož v času Karađorđevićeve in Titove Jugoslavije, Med Dravo in Muro – predstavitev arheološke dediščine obmejnih občin Prlekije in Međimurja, Ferkova egipčanska zbirka ter druge. Poleg gradu pa je tudi grajska pristava, zgradba, ki jo povezuje več gospodarskih poslopij, nastalih v različnih časovnih obdobjih od 18. stoletja naprej. V razstavnih prostorih so na ogled razstava Srednjeveška plastika z ormoškega območja, arheološka razstava Od igrače do žare, tematska predstavitev Ormoške pozno bronastodobne in železodobne keramike ter razstava Lonec lončarja hvali. Naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do Vinske kleti in vinoteke Puklavec, kjer nam bodo predstavili svojo vinsko klet, način predelave grozdja ter nam postregli s 4 vzorci mirnih vin. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Ormož: 27€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 32€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad in grajska pristava Ormož, ogled oljarne in degustacija domačih izdelkov, ogled vinske kleti in degustacija 4 vrst mirnih vin,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Ormož ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Ormož lahko nadgradimo z izletom v Republiko Prlekijo, kjer se ob vstopu prejme Prleški potni list; z izletom na Ptuj; z ogledom gasilskega muzeja v Miklavžu pri Ormožu; s sprehodom ob Ormoškem jezeru; z notranjim ogledom cerkve Svetega Jakoba v Ormožu; z okusnim kosilom ob poti; z kopanjem v Bio termah v Mali Nedelji; z izletom čez mejo do Varaždina in Čakovca; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Prlekijo lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE