Enodnevni izlet v nacionalni park Plitvička jezera ©pinterest.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v nacionalni park Plitvička jezera: V jutranjih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Zagreba, Karlovca, Slunja do nacionalnega parka Plitvička jezera. Razprostira se v Ličko-senjski županiji med bukovimi gozdovi in zavzema 192 kvadratnih kilometrov površine. Obsega šestnajst jezer, ki se v slapovih zlivajo drug v drugega. Delijo se na zgornja in spodnja jezera. Jezera so različnih velikosti, barv, globin ter oblik. Povezujejo jih steze in poti, po katerih med sprehodom spoznamo lepoto naravnega pojava. Kompleks šestnajstih Plitvičkih jezer je bil leta 1949 proglašen za nacionalni park in sodi med najlepše naravne znamenitosti v Evropi. Prav tako pa je park vpisan tudi na seznam Unescove svetovne dediščine. V zgodovini so jih imenovali tudi Vražji vrt. Kot pripoveduje legenda, so Plitviška jezera nastala šele po veliki suši. Zaradi suše so ljudje veliko molili. Nato pa se je v dolini pojavila Črna kraljica s svojim veličastnim spremstvom in se usmilila prebivalstva. S pomočjo močnega vetra in grmenja je na zemljo končno padel dež. Deževalo je tako dolgo, dokler nivo vode ni narasel dovolj visoko, da so nastala jezera. Na raziskovanje nacionalnega parka se bomo podali skozi vhod številka 2. Naprej se bomo sprehodili do panoramskega vlakca, s katerim se bomo zapeljali na začetno raziskovanje parka, kjer bomo spoznavali in občudovali jezera, rastlinje v parku ter živali. Sledil bo sprehod do zgornjih jezer (Prošćansko jezero, Ciganovac, Okrugljak, Batinovac, Veliko jezero, Malo jezero, Vir, Golovac, Milino jezero, Jezerce, Burgeti in Kozjak). Največje jezero v parku, imenovano Kozjak, bomo prepluli z električno ladjico. Naš ogled parka bomo nadaljevali peš skozi kanjon do spodnjih jezer (Milanovac, Gavanovac, Kuleđerovac in Novakovića Brod) vse do velikega slapu, ki iz višine 78 metrov pada v reko Korano. Od te točke do izhoda iz parka pa se bomo zopet zapeljali s panoramskim vlakcem. Sledilo bo še nekaj prostega časa za nakup spominkov in uživanje v prelepi naravi. Naš enodnevni izlet bomo nadaljevali proti Karlovcu, kjer se bomo še ob poti ustavili pri lokalnem ponudniku na okusnem poznem kosilu. V pozno popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v nacionalni park Plitvička jezera: 57€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 68€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: vstopnina v nacionalni park Plitvička jezera, vožnja z vlakcem in ladjo po parku,
  • Okusno kosilo (ruski bife) ob poti,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v nacionalni park Plitvička jezera s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Za odhode od 1.7. do 31.8. je doplačilo 3€/osebo,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v nacionalni park Plitvička jezera lahko nadgradimo z ogledom Bihaća in raftingom po reki Uni;  s sprehodom skozi Karlovac in ogledom znamenitosti (akvarij Aquatika, trg bana Josipa Jelačića…), z ogledom hrvaške prestolnice Zagreba (stari mestni del, katedrala, mestna hiša, vzpenjača); z obiskom živalskega vrta v Zagrebu; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet v nacionalni park Plitvička jezera lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE