Izlet v Porabje@kmetija.hu

Termin:  1 dan po dogovoru

Program enodnevnega izleta v Porabje: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja čez Mursko Soboto in Prekmurje v smeri Madžarske. Prvi postanek bomo pri porabskih Slovencih naredili za ogled Gornjega Senika, kjer sledi ogled cerkve sv. Janeza Krstnika in ogled spominske hiše Janoša Kuharja, ki ponuja cerkveno-zgodovinsko in etnološko zbirko. Izlet po Porabju nadaljujemo čez Dolnji Senik in Slovenske vesi do Monoštra, središča porabskih Slovencev. Sledi ogled tretje največje baročne cerkve na Madžarskem in ogled muzeja Avgusta Pavla, ki ponuja razstavo o Slovencih na Madžarskem. V Monoštru bomo postreženi v slovenski restavraciji s kosilom in si v Slovenskem kulturnem in informativnem centru ogledali film Porabje nekoč in danes. Prosti čas za obisk tržnice. V Števanovcih si bomo ogledali muzej Železna zavesa, ki priča o nekdanjem varovanju meje med Jugoslavijo in Madžarsko. V kolikor nam bo dopuščal čas še obisk najmanjše porabske vasi Andovci, kjer si bomo ogledali Mali Triglav in spomenik živim. Popoldanski povratek proti Sloveniji kamor prispemo v večernih urah.

Cena izleta po Porabju: 39€/osebo min 40 potnikov ali 48€/osebo min 30 potnikov in velja za odhode iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Kosilo v Monoštru,
  • Vstopnina v muzej Železna zavesa,
  • Vstopnina v spominsko hišo Janoša Kuharja,
  • Vstopnina v muzej Avgusta Pavla,
  • Vstopnina v baročno cerkev v Monoštru,
  • Vsi zunanji ogledi po programu,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Vstopnine, osebna poraba, stroški dodatne prehrane in aktivnosti izven programa.

SPECIALNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Porabje lahko nadgradimo s postankom na drugih lokacijah, v Prekmurju ali Prlekiji, s podaljšanim izletom na Gradiščansko, ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Posredujte nam vašo rezervacijo izleta v Porabje ali povpraševanje za izlet v okviru vaše zaključene skupine kot izlet za društvo, sindikalni izlet ali kolektivni izlet. Program popolnoma prilagodimo vašim željam in vam ponudbo posredujemo v najkrajšem možnem času.

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE