Izlet Praznik kakija Strunjan

Izlet Praznik kakija v Strunjanu ©bodieko-l3mbfwpyczy.netdna-ssl.com

Termin:  Praznik kakija november 2018

Program enodnevnega izleta na Praznik kakija v Strunjanu: Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri slovenske obale do Strunjana. Obiskali bomo prireditev Praznik kakija, ki ga vsakoletno organizira turistično društvo Solinar, ob zaključku obiranja »zlatega jabolka«. Sprehodili se bomo skozi šotor, kjer se odvija tržnica kakijev, tekmovanje za največji Strunjanski kaki ter razna predavanja o pridelavi in uporabi kakija. Na stojnicah bo mogoče preizkusiti jedi in druge izdelke iz »zlatega jabolka«. Naše druženje bomo nadaljevali s sprehodom ob Strunjanskem zalivu do krajinskega parka Strunjanske soline, kjer bomo spoznali proces pridelovanja soli, ki se v Strunjanu uporablja že od leta 1904. Sledilo bo nekaj prostega časa za nakupe in sprehode. Možnost tudi obiska katerega izmed lokalnih ponudnikov ob poti za nakup izdelkov. Pot nas bo vodila do Kopra, kjer bo sledil zunanji ogled starega mestnega dela. Videli bomo Titov trg, Pretorsko palačo, stolnico Marijinega vnebovzetja, Pokrajinski muzej ter Carpacciovo hišo. Pozno popoldanski odhod proti domu.

Cena enodnevnega izleta Praznik kakija v Strunjanu: 15€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 19€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: Strunjanske soline,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Strunjan ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet na Praznik kakija v Strunjanu lahko nadgradimo z sprehodom iz Portoroža v Piran in ogledom Tartinijevega trga; z ogledom Sečoveljskih solin; z degustacijo vin v Vinakoper; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom Socerba; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Praznik kakija v Strunjanu lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

CLOSE
CLOSE