Izlet Primorska

Enodnevni izlet na Primorsko ©camperstop.si

Termin: 1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Primorsko: Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri slovenske obale do Sečovelj, kjer si bomo ogledali Sečoveljske soline, ki so največje delujoče slovenske soline in se raztezajo na 650 hektarov površine ob ustju reke Dragonje pri Sečovljah.   Danes soline nimajo večje gospodarske vloge, njihov osnovni namen pa je naravovarstveni in kulturni. Zavarovane so kot krajinski park, območje Natura 2000 in kot registrirana kulturna dediščina. Soline se delijo na severni in južni del, ki ju loči Drnica oziroma kanal Grande. V severnem delu, imenovanem Lera še vedno poteka pridelovanje soli po tradicionalnih srednjeveških postopkih. Južni del parka pa se imenuje Fontanigge in meji na Hrvaško. Nadaljevanje izleta z vožnjo do Pirana in prosti čas za samostojni krajši ogled obmorskega mesteca ali nakupe. Sledila bo vožnja proti Kopru, kjer bo sledil zunanji ogled starega mestnega dela. Sprehodili se bomo mimo Titovega trga, Pretorske palače, stolnice Marijinega vnebovzetja, Pokrajinskega muzeja ter Carpacciove hiše. Z lokalnim vodnikom pa si bomo ogledali tudi naše pristanišče – Luko Koper, ki je danes sodobno evropsko pristanišče. Z avtobusom se bomo zapeljali med kontejnerji, skladišči in terminali ter skozi razlago spoznali naše edino pristanišče. Naš izlet pa bomo zaključili z ogledom kleti VinaKoper, kjer nam bodo pripravili tudi degustacijo 3 vrst vin (dve vrhunski vini ter posebno vino). V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Primorsko: 33€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 37€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: Sečoveljske soline, ogled in vodenje po Luki Koper, ogled VinaKoper,
  • Degustacija 3 vrst vin v VinaKoper (dve vrhunski vini ter posebno vino),
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Primorsko ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa,
  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet na Primorsko lahko nadgradimo z ogledom Akvarija ali Pomorskega muzeja v Piranu; s sprehodom ob obali iz Portoroža v Piran; z ogledom gradu Socerb; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom cerkve v Hrastovljah; z ogledom Strunjanskih solin; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Primorsko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

 

CLOSE
CLOSE