Izlet Ptuj, Ptujska Gora, Dominkova domačija, Puhov muzej

Izlet Ptuj z okolico©adria-holidays.net

Najboljši izlet na Ptuj lahko organiziramo le mi, ker smo tukaj doma. Ptujske zgodbe in skrivnosti poznamo do potankosti. Pri nas se boste počutili kot doma. Dobrodošli na Ptuj!

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta na Ptuj in okolico: Dopoldanski zbor na Ptujski gori, kjer nas bo z odprtimi rokami pričakal eden izmed minoritskih redovnikov, ki danes skrbijo za drugo najpomembnejše slovensko romarsko središče. Sledil bo kratek ogled notranjosti ene najlepših gotskih cerkva na Slovenskem – bazilike Marije Zavetnice. Cerkev se ponaša tudi z istoimenskim gotskim reliefom Marije Zavetnice s plaščem, ki velja za biser gotskega kiparstva pri nas. Sledi še kratka multivizija oziroma predstavitveni film o Ptujski Gori v besedi in sliki. S Ptujske Gore se nam ponuja čudoviti razgled na Dravsko polje, Haloze, Slovenske gorice, Pohorje in seveda Ptuj. Sledi topla malica (enolončnica) v lokalni restavraciji. Zapeljali se bomo do Gorišnice, kjer si bomo ogledali 300 let staro Dominkovo domačijo, ki je najstarejša v celoti ohranjena hiša grajena v panonske stilu. Stavba je cimprana in grajena na “vogel”. Pod slamnato streho skriva črno kuhinjo, “hišo”, izbo, shrambo, vežo in gospodarski del. Ob hiši sta tudi dva kozolca. Prvi je star preko 200 let in je pleten ter prekrit s slamo. Drugi je lesen in pokrit z deskami. Za hišo je manjša mlaka, po domače “tünf”. Nadaljevali bomo v Sakušak v osrčje Slovenskih goric, kjer bomo obiskali rojstno hišo v kateri se je leta 1862 rodil svetovno znani izumitelj Janez Puh. Slednjega nekateri poimenujejo kar človek-izumitelj-tovarnar-vizionar. Popoldanski prihod na Ptuj in ogled najstarejšega slovenskega mesta s skoraj 2000-letno tradicijo, ki je začelo pisati svojo zgodovino že pred prihodom Rimljanov. Na enem izmed ptujskih mostov, od koder se nam bo odprl čudovit pogled na starodavno mesto ob Dravi, bomo začeli s peš ogledom starega mestnega jedra. Videli bomo najlepše mestne znamenitosti: ptujski grad, mestno hišo, cerkev svetega Jurija, minoritski in dominikanski samostan, Orfejev spomenik itd. Po končanem vodenem ogledu po starem mestnem jedru se bomo znašli na razgledni ploščadi ptujskega gradu, od koder se nam odpira dih jemajoč pogled na mesto Ptuj. Ob doplačilu sledi ogled Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož v grajskem kompleksu, ki je hkrati eden izmed največjih in najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Malo prostega časa za kavico, nakup spominkov ali sproščen sprehod skozi staro mestno jedro. Pozno kosilo v lokalni restavraciji. Pozno-popoldanski povratek proti domu.

Cena enodnevnega izleta na Ptuj z okolico: 30€/ osebo pri min 40 prijavljenih oz. 34€/ osebo pri min 30 prijavljenih in velja vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: Ptujska gora, Puhov muzej in Dominkova domačija,
  • Topla dopoldanska malica v lokalni restavraciji: enolončnica,
  • Okusno pozno kosilo v lokalni restavraciji: dve vrsti mesa, dve vrste priloge in solata,
  • Priprava in organizacija ekskurzije ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Vstopnina na Ptujski grad 6,5€, degustacija vina ali lokalnih izdelkov, organizacije žive glasbe, osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Izlet na Ptuj, Ptujsko Goro, Puhov muzej in Dominnkovo domačijo lahko nadgradimo z degustacijo vina in domačih izdelkov v Halozah ali Slovenskih Goricah; kopanjem v Termah Ptuj; z ogledom bližnjih gradov: Vurberk, Dornava, Borl ali Ormož, z izletom na Wakepark Duplek; ogledom Dominikanskega ali Minoritskega samostana na Ptuju; z obiskom pri lokalnem mojstru – izdelovalcu kurentij; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet na Ptuj, Puhov muzej, Dominkovo domačijo in Ptujsko Goro lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE