Izlet Ptuj in Ptujska gora

Najboljši izlet na Ptuj lahko organiziramo le mi, ker smo tukaj doma. Ptujske zgodbe in skrivnosti poznamo do potankosti. Pri nas se boste počutili kot doma. Dobrodošli na Ptuj!

Termin:  1 dan po dogovoru

Program enodnevnega izleta na Ptuj in Ptujsko goro:

Odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja v smeri Spodnjega Podravja. Dopoldanski prihod v zakladnico tisočletij. Ogledali si bomo najstarejše slovensko mesto s skoraj 2000-letno tradicijo, ki je začelo pisati svojo zgodovino že pred prihodom Rimljanov. Na enem izmed ptujskih mostov, od koder se nam bo odprl čudovit pogled na starodavno mesto ob Dravi, bomo začeli s peš ogledom starega mestnega jedra. Videli bomo najlepše mestne znamenitosti: ptujski grad, mestno hišo, cerkev svetega Jurija, minoritski in dominikanski samostan, Orfejev spomenik itd. Po končanem vodenem ogledu po starem mestnem jedru se bomo znašli na razgledni ploščadi ptujskega gradu, od koder se nam odpira dih jemajoč pogled na mesto Ptuj. Nato sledi ogled Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož v grajskem kompleksu, ki je hkrati eden izmed največjih in najbolj obiskanih muzejev v Sloveniji. Po ogledu gradu bomo okrog 13. ure uživali v tradicionalni štajerski kulinariki ali pa poskusili kakšno ribjo specialiteto v restavraciji neposredno pod ptujskim gradom. Po kosilu si bomo v miru privoščili še kakšno kavico, nato pa se odpravili proti Ptujski Gori. Tam nas bo z odprtimi rokami pričakal eden izmed minoritskih redovnikov, ki danes skrbijo za drugo najpomembnejše slovensko romarsko središče. Sledil bo kratek ogled notranjosti ene najlepših gotskih cerkva na Slovenskem – bazilike Marije Zavetnice. Cerkev se ponaša tudi z istoimenskim gotskim reliefom Marije Zavetnice s plaščem, ki velja za biser gotskega kiparstva pri nas. Sledi še kratka multivizija oziroma predstavitveni film o Ptujski Gori v besedi in sliki. S Ptujske Gore, od koder se nam ponuja čudoviti razgled na Dravsko polje in Haloze, se bomo polni vtisov vračali domov. Popoldanski povratek proti domu, kamor prispemo v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta na Ptuj: 19€/osebo pri min 45 prijavljenih ali 28€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhode iz Koroške, Celja, Murske Sobote in okolice omenjenih krajev (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika,
  • Voden ogled Ptujske gore z ogledom multivizije,
  • Zunanji ogled Ptuja (staro mestno jedro in ptujski grad),
  • Najem (lokalnega) turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Priprava, organizacija in izvedba izleta na Ptuj ter ddv.

Doplačila po želji na licu mesta:

  • Vstopnina na Ptujski grad 6,5€; okusno kosilo v lokalni restavraciji; osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, šolski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet na Ptuj lahko nadgradimo z ogledom Ptujske kleti z degustacijo; ogledom grajske kleti na Ptujskem gradu; z degustacijo lokalnega vina in domačih izdelkov; obiskom Dominkove domačije v Gorišnici; ogledom Puhovega muzeja v Sakušaku; z obiskom pri izdelovalcu tradicionalne pustne maske – kurentija; s kopanjem v termah Ptuj; z izletom na Wakepark Duplek, Haloze ali Slovenske Gorice; ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš enodnevni izlet na Ptuj lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE