Izlet Rafting Kolpa

Enodnevni izlet rafting na Kolpi ©tinaraft.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta rafting na Kolpi: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Črnomlja do Kanižarice, kjer bo sledil ogled muzeja Rudnika rjavega premoga Kanižarica, ki obsega muzejsko zbirko, izvozni stolp ter rudniški rov. Zapeljali se bomo mimo Krajinskega parka Lahinja do obmejnega naselja Vinice, kjer bomo obiskali rojstno hišo pesnika Otona Župančiča. Župančič je bil eden izmed štirih predstavnikov slovenske moderne. Njegova najbolj poznana dela pa so: Čaša opojnosti, Ciciban, Duma ter druge. Rojstna hiša je danes preurejena v zbirko, kjer so predstavljena njegova dela ter dokumenti iz njegovega življenja. Nadaljevanje izleta z vožnjo do podjetja Grand Kolpa, kjer se bomo pripravili in opremili za adrenalinski rafting spust po reki Kolpi. Kolpa je mejna reka med Slovenijo in Hrvaško. Izvira v močnem kraškem izviru v Gorskem kotarju na Hrvaškem, najprej teče proti severu in nato 118 km daleč po slovensko-hrvaški meji, večinoma po ozki, gozdnati dolini. Razdelili se bomo v manjše skupine in se primerno opremljeni (čelade, jopiči, neoprenski čevlji, vodotesni sodi) podali novi dogodivščini naproti. Po brzicah nas bodo varno popelji izkušeni vodniki. Dolžina spusta bo odvisna od trenutnega vodostaja reke. Vožnja z rafti pa bo trajala približno 3 ure. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta rafting na Kolpi: 37€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 41€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej rudnika rjavega premoga Kanižarica, rojstna hiša Otona Župančiča, rafting po Kolpi,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije rafting na Kolpi ter ddv.

Doplačila po želji:

  • V mesecu juliju in avgustu doplačilo za rafting 3€/osebo,
  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet rafting na Kolpi lahko nadgradimo z degustacijo vina pri lokalnem ponudniku; z ogledom kartuzije Pleterje; z ogledom Jurčičeve domačije in muzeja na prostem; s kopanjem v Kolpi; z okusnim kosilom ob poti; s pohodom na Gorjance; športne aktivnosti v naravi, kot so igre z žogo in druge; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet rafting na Kolpi lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE