Enodnevni izlet v Rezijo © sl.wikipedia.org

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Rezijo: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Kranjske gore in Rateč do Belopeških (Mangartskih) jezer (Laghi di Fuzine). Prosto za krajši sprehod. Nadaljevanje vožnje mimo Trbiža do vasi Žabnica v Kanalski dolini. Z gondolo se bomo zapeljali do romarske vasice s cerkvijo Višarske Matere Božje na Svetih Višarjah (Monte Santo di Lussari). Vrnitev nazaj v dolino in vožnja skozi dolino Rezije. Rezija je najbolj zahodna dolina slovenskega narodnega ozemlja, kjer so ohranili svoje posebno slovensko narečje, šege in navade. Sledila bo vožnja v kraj Solbica (Stolvizza), ki ima tipično arhitekturno podobo rezijanske vasi. V kraju so leta 2017 odprli muzej rezijanskih ljudi, ki ga je ustanovilo isto imensko kulturno društvo. Ukvarja se s hranjenjem in urejanjem ter seznanjanjem javnosti s starimi predmeti in dokumenti. Najprej si bomo ogledali muzej rezijanskih ljudi, kjer je na ogled v hiši iz 18. stoletja rekonstrukcija stare kuhinje in spalnice. Obiskali pa bomo tudi muzej Brusačev in spoznali tovrstni poklic, kjer so predstavljena stara brusačka orodja. Nadaljevanje naše poti proti Pušji vasi (Venzone). Mesto stoji na geografsko pomembnem prehodu med severovzhodno in južno Evropo in je bilo zaradi tega že v davnini pomembno komercialno središče. V srednjem veku so ga obdali z močnim obzidjem in obrabnim jarkom. Za mesto je bil usoden potres, ki je leta 1976 do tal porušil vse stavbe in mogočno obzidje. Obnova je potekala načrtno, saj so mestu želeli vrniti zgodovinsko podobo. To so dosegli tudi tako, da so za gradnjo uporabili isti material. Največji pečat nedvomno daje mestu katedrala posvečena sv. Andreju, katero so namerno obnovili tako, da so vidni stari in obnovljeni zidovi. Mi pa si bomo ogledali sosednjo kapelico sv. Mihaela, v kateri so odlično ohranjene mumije, ki so jih našli v grobovih pod katedralo. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Rezijo: 34€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 40€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: ogled mumij v kapelici sv. Mihaela, muzej Brusačev, vožnja z gondolo na Svete Višarje, muzej rezijanskih ljudi,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Rezijo s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Rezijo lahko nadgradimo z postankom v Planici ter ogledom športnega centra; z obiskom Zelencev in ogledom izvira Save Dolinke; z ogledom Trbiža; s sprehodom ob Rabeljskem jezeru; z ogledom Predelske trdnjave; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Rezijo lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE