Izlet Rijeka

Enodnevni izlet v Rijeko © croatiareviews.com

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Rijeko: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ilirske Bistrice do mejnega prehoda Jelšane-Rupa. Zapeljali se bomo do vasi Lipa, ki leži takoj za mejnim prehodom ter si ogledali Memorijalni center Lipa pamti. Muzej predstavlja zgodovinsko obdobje druge svetovne vojne na območju Lipe, Rupe, Pasjaka ter okoliških krajev. Nadaljevanje naše poti do Kastava, ki leži na vzpetini 350 m nadmorske višine, ob severnem delu kvarnerskega zaliva ter je središče širšega reškega mestnega območja. Staro mestno jedro ima zaradi svoje lege čudovit pogled na Kvarner, na otok Cres ter na otok Krk. Vidi se tudi planina Učka in priljubljeno obmorsko letovišče Opatija. Obiskali bomo muzejsko zbirko Kastavštine. Muzejska zbirka je bila najprej mišljena kot odprtje spominske zbirke, ki bi bila posvečena Vladimirju Nazorju. Ker pa je zbrano gradivo preseglo možnosti za zbirko, so se odločili, da odprejo splošni muzej, ki prikazuje celotno regijo Kastavštine. Poleg kulturnega, zgodovinskega in etnografskega značaja zbirka vključuje tudi promocijo življenja, običajev in dela prebivalcev Kastava. Sledila bo vožnja proti Rijeki. Najprej se bomo zapeljali do astronomskega centra Rijeka – Planetarija in opazovalnice zvezd v Svetem Križu nad Rijeko. Tudi s te točke bomo lahko občudovali panoramski pogled na reški zaliv s kvarnerskimi otoki in okolico. Astronomski center je bil prvotno zgrajen kot vojaška utrdba s štirimi stolpi. V njem pa ima danes prostore astronomski center. Dogradili so še gibljivo kupolo, ki je del observatorija za opazovanje zvezd, katere bomo tudi mi lahko občudovali. V planetariju pa si bomo ogledali film o nepozabnem odkrivanju rojstva sončnega sistema, spoznali planete in njihove posebnosti, asteroide in komete. Našo pot bomo nadaljevali do romarskega središča Trsat. Ogledali si bomo baziliko svete Device Marije in Trsatsko utrdbo. Sledil bo sprehod po znanih Trsatskih stopnicah Petra Kružiča do centra Rijeke. Po prihodu v center si bomo ogledali naravoslovni muzej Rijeke. Spoznali bomo bogate zbirke in razstave o geološki preteklosti Jadrana, minerale, morske pse, ribe, plazilce… Ogled mesta bomo nadaljevali skozi najstarejši mestni park, mimo katedrale svetega Vida in ostankov mestnih zidov ter mestnega stolpa z uro. Za doživetje pravega mestnega utripa, se bomo podali na ulico Korzo, kjer bo prosti čas za nakupe, samostojno raziskovanje mesta ali druženje. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Rijeko: 30€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 37€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in Hrvaški ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: grad Trsat, naravoslovni muzej Rijeka, bazilika svete device Marije, astronomski center Rijeka (planetarij in opazovalnica zvezd),  
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Rijeko s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Rijeko lahko nadgradimo z izletom na otok Krk; z ogledom Opatije in sprehodom po Lungomare; s pohodom na Učko; z kopanjem v Crikvenici in ogledom kakšnega muzeja; z obiskom in sprehodom po nacionalnem parku Risnjak; z vožnjo z ladjico po Kvarnerskem zalivu ali na bližnje otoke (fisch piknik); z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Rijeko lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

CLOSE
CLOSE