Dvodnevni izlet v San Marino in Rimini ©worldtravelguide.net

Termin:  2 dni po želji zaključenih skupin

Program dvodnevnega izleta v Rimini in San Marino:

Prvi dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Gorice, Benetk do Ravene, bisera zgodnje krščanske umetnosti in bisera mozaikov. Ravena je po propadu zahodno-rimskega cesarstva v času Teodorika postala glavno mesto vzhodnogotskih vladarjev. Ogledali si bomo baziliko San Apollinare nouvo, baziliko San Vitale, Dantejev grob, spomenik Garibaldija ter druge znamenitosti. Sledilo bo nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta, sprehode ali nakupe spominkov. Nadaljevanje vožnje proti jadranskemu letovišču Rimini. Pred prihodom v Rimini pa se bomo ustavili še v parku, kjer je na ogled razstavljenih več kot 250 miniatur. Park oziroma muzej imenujejo tudi Italija v miniaturi. V njem so predstavljene znamenitosti Rima, Neaplja, Pise, Benetk, Cortine d’Ampezzo, Firenc ter drugih krajev po Italiji. Vožnja do hotela. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Sledil bo ogled mesta Rimini, ki je poznan po dolgih peščenih plažah. Ogledali si bomo tempelj Maletesto, Tiberijev most, Avgustov slavolok… Naš izlet bomo nadaljevali v bližnji San Marino, ki je najstarejša in najmanjša republika v Evropi. Po legendi naj bi republiko ustanovil kamnosek Sveti Marino z Raba. Dobil je v dar ozemlje na vrhu gore Titanu, kjer je lahko živel s svojo krščansko skupnostjo. Postal je svetnik in republika je kasneje po njem dobila ime San Marino. Ogledali si bomo obzidje, obrambne stolpe, razgledno ploščad, baziliko z grobom Svetega Marina. Sledil bo prosti čas za samostojno raziskovanje ozkih uličic starega dela ter za nakupe spominkov in njihove pijače Amareta (mareličnega likerja). Pozno popoldan povratek in vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v nočnih urah.  

Cena dvodnevnega izleta v San Marino in Rimini: 121€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 141€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Riminiju na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: bazilika San Apollinare nouvo, bazilika San Vitale, Dantejev grob, Italija v miniaturi, ogledi v San Marinu,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v San Marino in Rimini s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Dvodnevni izlet v Rimini in San Marino lahko nadgradimo z obiskom zabaviščnega parka Mirabilandija; z ogledom Firenz (trg Piazza del Duomo s katedralo Santa Maria del Fiore, Dantejeva rojstna hiša, tržnica, fontana del Porcellino…); z ogledom Pise in vzponom na poševni stolp; z podaljšanjem programa na dodaten dan; z kopanjem v Riminiju; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet San Marino in Rimini lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE