Izlet v Rogaško Slatino ©kraji.eu

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Rogaško Slatino: V dopoldanskih urah odhod iz dogovorjenega mesta in vožnja proti Rogaški Slatini, ki je znana kot zdraviliško središče zaradi svojih izvirov mineralnih vod z zdravilnimi lastnostmi. Naš prvi postanek bo v Cerovcu pod Bočem, kjer si bomo ogledi Paviljon kaktej. Je edinstvena zbirka, ki obsega preko sedem tisoč različnih kaktusov in sočnic iz vsega sveta. Najstarejši kaktus Ariocarpus ima več kot 60 let, najmanjši kaktus Blossfeldia pa ne preseže niti 1 cm. Odpeljali se bomo do Steklarne Rogaška in spoznali izdelavo stekla ter tehnike pihanja in brušenja. Po ogledu bo možnost nakupa izdelkov. Izlet bomo nadaljevali še v proizvodnjo kozmetike Afrodita, kjer si bomo ogledali predstavitveni film in izkoristili čas za nakupe v njihovi prodajalni. Sledila bo vožnja do centra mesta. Skupaj se bomo sprehodili čez Zdraviliški trg ter si tam ogledali promenadni park, zdraviliški dom, kristalno dvorano, Evropsko ploščad, paviljon Tempelj, kip Svetega Janeza Nepomuka in kip grofa Atemsa. Nekaj prostega časa za kavico ali pokušino mineralnih vod. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena enodnevnega izleta v Rogaško Slatino: 21€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 25€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine po programu: Steklarna Rogaška, Kozmetika Afrodita, Paviljon Kaktej,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Rogaško Slatino ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba, aktivnosti izven programa,
  • Pokušina mineralnih vod v paviljonu Tempelj.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet Rogaška Slatina lahko nadgradimo z pohodom na Boč ali Donačko; z ogledom Kraljevega in Ignacijevega vrelca v Kostrivnici; z ogledom in udeležbo na delavnicah v Muzeju na Prostem v Rogatcu; z ogledom dvorca Strmol; z ogledom muzeja Baroka, kalvarije in cerkve Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah; z ogledom Marijine baročne romarske cerkve na Sladki Gori; z kopanjem v Termah Olimia ali zdravilišču Rogaška Slatina; z ogledom minoritskega samostana Olimje; s sprehodom na Jelenov greben; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Rogaško Slatino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE