Enodnevni izlet v rudnik soli Berchtesgaden in okolico ©raca.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v rudnik soli Berchtesgaden in okolico: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja skozi predor Karavanke mimo Beljaka, Bischofshofna do rudnika soli v Berchtesgadnu, katerega si bomo podrobneje ogledali. Rudnik soli Berchtesgaden je eden najbolj poznanih turističnih atrakcij. Leta 2017 so praznovali 500-letno tradicijo neprekinjenega rudarjenja ali izkopavanja belega zlata/soli iz globine Alp. Potovanje v podzemni svet bomo pričeli z jamskim vlakcem, ki nas bo popeljal 650 metrov globoko v rove. Ogled bo vodil izkušen rudar, ki nam predstavil zanimiv svet pod zemljo ter postopek pridobivanja soli. Med ogledom se bomo lahko spustili tudi po dveh drčah ali toboganih ter občudovali podzemno kapelo, tunele in se s splavom zapeljali čez slano podzemno jezero. Na površje pa se bomo zopet vrnili z jamskim vlakcem. Možnost nakupa spominkov. Nadaljevanje vožnje do Obersalzberga, kjer se bomo presedli na lokalni avtobus ter se z njim zapeljali po panoramski alpski cesti do dvigala, s katerim se bomo povzpeli na vrh Orlovega gnezda. Je visokogorska Hitlerjeva rezidenca, kamor je zahajal z Evo Braun ter ostalimi znanimi političnimi osebnostmi. Rezidenca je bila zgrajena za Hitlerjev 50. rojstni dan. Z vrha je čudovit pogled na okoliške gore, jezera ter doline. Po želji možnost vrnitve do lokalnega avtobusa peš po urejeni poti ali pa z dvigalom. Vožnja v dolino do našega avtobusa in nadaljevanje izleta do jezera Königsee ali Kraljevega jezera, ki ga je oblikoval fjord. Jezero leži ob vznožju gore Watszmann. Sledila bo vožnja z ladjico po jezeru z vmesnimi postanki. Vrnitev nazaj ter nekaj prostega časa za sprehode ob jezeru ali nakupe. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v rudnik soli Berchtesgaden in okolico: 79€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 90€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, tunelninami, ddv po Sloveniji ter dnevnicami voznika,
  • Vstopnine in ogledi po programu: lokalni avtobus in dvigalo na Orlovo gnezdo, rudnik soli Berchtesgaden, vožnja z ladjico po Königsee,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v rudnik soli Berchtesgaden in okolico s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: turistično zavarovanje, odpovednina,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v rudnik soli Berchtesgaden in okolico lahko nadgradimo s sprehodom po Salzburgu in notranjim ogledom Mozartove rojstne hiše ter ostalih znamenitosti; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom športnega centra v Bischofshofnu; z obiskom Bad Ischla in ogledom poletne rezidence, kjer je živela princesa Sissi; z vožnjo z ladjico po Wolfgangsee; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v rudnik soli Berchtesgaden in okolico lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE