Enodnevni izlet v Šaleško dolino ©finance.si

Termin:  1 dan po želji zaključenih skupin

Program enodnevnega izleta v Šaleško dolino: Odhod v dopoldanskih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja v Šoštanj, ki  leži v zahodnem delu Šaleške doline, na ravnici ob reki Paki. Obiskali in ogledali si bomo muzej usnjarstva na Slovenskem. Zbirka Usnjarstvo v Šoštanju predstavlja razvoj usnjarske obrti v veleindustrijo in pomembno gospodarsko panogo. Predstavitev je razdeljena v kronološki pregled razvoja in 210-letno tradicijo usnjarstva v Šoštanju od leta 1788 do ukinitve tovarne leta 1999. Naš izlet bomo nadaljevali z vožnjo do Velenja. Mesto je peto največje mesto v Republiki Sloveniji in je znano po Premogovniku Velenje in tovarni Gorenje. Najprej se bomo zapeljali na grad Velenje, v katerem ima prostore muzej Velenje. Velenjski grad je eden najlepše ohranjenih gradov pri nas. Ob izgradnji novega mesta so v Velenju zaradi želje po ohranjanju kulturne dediščine ustanovili muzej. Danes je v muzeju Velenje na ogled enajst stalnih muzejskih in galerijskih zbirk. Po ogledu gradu pa se bomo zapeljali še do muzeja premogovništva Velenje. Nadeli si bomo rudarska oblačila, površnik, čelado, dobili bomo tudi rudarsko malico (kranjska klobasa, kruh in sok), s katero se bomo okrepčali v najgloblje ležeči jedilnici v Sloveniji in najverjetneje tudi v Evropi ter se z dvigalom spustili v podzemne rove rudnika. V uri in pol si bomo nato v podzemnih rovih ogledali slikovito predstavitev o tem, kako je potekalo delo rudarjev nekoč in kako poteka danes. Za konec ogleda rudnika pa se bomo popeljali še po podzemni železnici. Sledila bo vožnja do Velenjskega jezera in prosti čas za sprehod ob jezeru in uživanje v naravi. Za konec izleta pa se še bomo zapeljali do Grilove domačije, ki je v ekomuzej preurejena stara viničarija na nekdaj vinorodnem pobočju Lipja pri Velenju. Domačija obsega hišo s črno kuhinjo, zelenjavni in zeliščni vrt, čebelnjak, vinograd in sadovnjak. Udeležili se bomo zeliščarske delavnice z degustacijo zeliščarskega čaja in zeliščnih prigrizkov ter predstavitve čebelarjenja in medene pokušine. V popoldanskih urah povratek proti domu, kamor je predviden prihod v večernih urah. 

Cena enodnevnega izleta v Šaleško dolino: 30€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 34€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za vodenje v slovenščini (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Najem lokalnega turističnega vodnika z licenco, strokovno vodenje in spremljanje,
  • Vstopnine in ogledi po programu: muzej premogovništva z okusno malico v rovu (kranjska klobasa, kruh in sok), muzej usnjarstva na Slovenskem, grad Velenje, ogled Grilove domačije z degustacijami in delavnicami,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Šaleško dolino ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje,
  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji in dnevnicami voznika – po dogovoru vam ga lahko organiziramo tudi mi,
  • Osebna poraba in aktivnosti izven programa.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Enodnevni izlet v Šaleško dolino lahko nadgradimo z kopanjem v termah Topolščica; z okusnim kosilom ob poti; z ogledom hiše mineralov v Velenju; s pohodom na Paški kozjak, na goro Oljko, po Šaleški poti; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet v Šaleško dolino lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE