Tridnevni izlet Sarajevo in Mostar © c1.staticflickr.com

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega izleta v Sarajevo in Mostar:

Prvi dan: Odhod v jutranjih urah iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Zenice do Sarajeva. Z avtobusom se bomo naprej zapeljali na krožni ogled mesta, nato pa se bomo še sprehodili čez mesto in si ogledali  Principov most, knjižnico, mestno hišo, staro mestno središče z Baščaršijo ter Begovo džamijo. Sledil še bo ogled Svrzine kuče, kjer bomo spoznali način življenja muslimanske družine. Prosti čas za nakupe ali obiska ene od čevabdžinic in burekdžinic. Namestitev v hotelu. Zgodnja večerja. Po večerji še vožnja mimo stadiona do stolpnice Avaz, ki je najvišja v mestu. Z nje je čudovit panoramski pogled na Sarajevo in okolico. Vrnitev v hotel. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do podzemnega tunela pod sarajevskim letališčem, ki so ga med vojno uporabljali kot izhod iz mesta, nato pa naprej do izvira reke Bosne. Prosto za kavo. Naša pot nas bo vodila v smeri Konjica, kjer si bomo ogledali Titov nuklearni bunker. Sledila bo vožnja proti Jablanici, do kraja, ki je znan po znameniti Bitki na Neretvi. Vso pot do Mostarja, se bomo vozili po slikovitem kanjonu reke Neretve. Prihod v Mostar do prizorišča skokov s Starega mostu in ogled le-teh. Vožnja do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Sprehod čez eno najlepših bosansko-hercegovsko mest po kujundžiluku, najstarejšem mostarskem bazarju, do Starega mostu, džamije. Prosto za samostojno raziskovanje mesta in nakupe. Vožnja z vmesnimi postanki mimo Makarske riviere, Splita, Zadra do Slovenije, kamor je predviden prihod v večernih urah.

Cena tridnevnega izleta v Sarajevo in Mostar: 175€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 204€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Ljubljane (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, ddv po Sloveniji, dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Sarajevu na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Namestitev v hotelu 3*** lokalne kategorije v Mostarju na bazi polpenziona v dvoposteljnih sobah z vključeno turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: tunel upanja, izvir Bosne, Avaz, Titov nuklearni bunker, Svrzina hiša,
  • Lokalni vodnik po Sarajevu,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije v Sarajevo in Mostar z turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 15€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine (sindikalni izleti, kolektivni izleti, upokojenski izleti): Možnost prilagoditve programa vašim željam. Tridnevni izlet Sarajevo in Mostar lahko nadgradimo z obiskom Jahorine; z ogledom muzeja II. zasedanja AVNOJ-a v Jajcu; z ogledom trapistovskega samostana v Banja Luki; z vožnjo z ladjico in kopanjem v nacionalnem parku Krka; z obiskom romarskega središča v Medžugorju; z ogledom slapov Kravice; z vožnjo z ladjico po reki Neretvi; z obiranjem mandarin v dolini reke Neretve; z podaljšanjem programa na dodaten dan; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš izlet Sarajevo in Mostar lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE