Tridnevni izlet na Šargansko osmico ©zanimljivedestinacije.info

Termin:  3 dni po želji zaključenih skupin

Program tridnevnega izleta na Šargansko osmico:

Prvi dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz dogovorjenega mesta in vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda do Bjeljine. Sledil bo postanek in ogled Etno sela Stanišići v katerem so predstavljene tipične kmečke hiše z območja vzhodne Bosne. Pot bomo nadaljevali do Višegrada, ki leži ob izlivu reke Rzave v Drino. Kraj je poznan po 180 metrov dolgem mostu čez Drino. Most je vpisan na seznam Unescove dediščine in si ga bomo tudi ogledali. Pisatelj Ivo Andrič znameniti most omenja v svoji knjigi Na Drini ćuprija (Most na Drini). Zgodba mostu se začne pred skoraj 500-timi leti v mestecu ob reki Drini na meji med Bosno in Srbijo, ko so bili ti kraji pod turško vladavino. V Višegradu pa se bomo sprehodili tudi skozi Kamengrad ali Andrićgrad. Kraj je nastal po zamislih Emira Kustorice. Navdih o kamnitem srednjeveškem mestu je dobil iz knjige Iva Andriča, kateremu je mesto tudi posvečeno. Je turistični, kulturni in administrativni kompleks, ki je zgrajen na polotoku med Drino in Rzavo. Vožnja v zahodno Srbijo do Zlatibora. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

Drugi dan: Zajtrk v hotelu. Zapeljali se bomo do Drvengrada, ki ga imenujejo tudi mestece iz lesa. Nastal je  po zamisli Emirja Kustorice, prav tako kot Kamengrad. Kraj je služil kot kulisa za film Življenje je čudež. Sprehod skozi leseno mestece mimo knjižnice, cerkve, trgovin… Naš izlet bomo nadaljevali do železniške postaje v Mokri gori, kjer bomo vstopili na vlak in Ćiro nas bo popeljal po Šarganski osmici. Ozkotirna železniška proga je nekoč povezovala Beograd s Sarajevom in Dubrovnikom. Popeljali se bomo po 15 kilometrov dolgi ozkotirni progi preko viaduktov ter skozi številne predore. Med vožnjo z vlakom se bomo večkrat ustavili za občudovanje okolice. Vrnitev nazaj z vlakom do Mokre gore. Sledila bo vožnja do Zlatibora do hotela. Večerja. Nočitev.

Tretji dan: Zajtrk v hotelu. Vožnja do narodnega parka Tara. Poznan je po kanjonu reke Drine in jezu Peručac, kjer se bomo ustavili. Z ladjico se bomo zapeljali po reki Drini in si privoščili pozno kosilo. Reka velja za eno najlepših rek v nekdanji Jugoslaviji. Včasih so jo uporabljali za splavarjenje lesa. Naše druženje bomo nadaljevali v destilarni Klekovača. Spoznali bomo postopek pridobivanja žganja, po ogledu pa bo sledila tudi degustacija 3 vrst rakije BB Klekovača. Možnost nakupa njihovih izdelkov. Čas za odhod proti domu in vožnja v smeri Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Cena tridnevnega izleta na Šargansko osmico: 212€/osebo pri min 40 prijavljenih oz. 245€/osebo pri min 30 prijavljenih in velja za odhod iz Maribora (Cena je odvisna od lokacije in termina odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi)

Vključeno:

  • Organiziran prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji z vključenimi cestninami, parkirninami, vstopna taksa za Srbijo, ddv po Sloveniji in Hrvaški in dnevnicami ter namestitvijo voznika,
  • 2 x namestitev v hotelu v dvoposteljnih sobah v Zlatiboru z vključenim polpenzionom in turistično takso,
  • Ogledi in vstopnine po programu: vožnja s Čirom po Šarganski osmici, vožnja z ladjico in kosilom po reki Drini, ogled Etno sela Stanišiči, ogled destilarne Klekovača in degustacija 3 vrst rakij BB Klekovača,
  • Priprava, organizacija in izvedba ekskurzije na Šargansko osmico s turističnim vodnikom ter ddv.

Doplačila po želji:

  • Sporočite ob prijavi: Odpovednina, turistično zavarovanje, enoposteljna soba 20€/noč,
  • Dodatne vstopnine, aktivnosti izven programa in osebna poraba, stroški dodatnih obrokov.

POSEBNA PONUDBA za zaključene skupine: Možnost prilagoditve programa vašim željam. Tridnevni izlet na Šargansko osmico lahko nadgradimo z obiskom Sarajeva in ogledom Baščaršije; s sprehodom ob najkrajši reki Vrelo na svetu; z obiskom Užic; z ogledom in sprehodom skozi Beograd; z ogledom kulturnozgodovinske ali naravnogeografske znamenitosti po želji.

Povpraševanje za vaš tridnevni izlet na Šargansko osmico lahko podate preko spodnjega obrazca. Ugodno ponudbo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času:

Vaše ime (obvezno)

Vaša e-pošta (obvezno)

Vaše sporočilo

Comments are closed.
CLOSE
CLOSE